U Mjesnoj zajedni Podgajevi čine napore na poboljšanju životnih uslova mještana u svim dijelovima ove prostorno velike lokalne zajednice. Tako se privode kraju radovi na gradnji novog vodovoda, pošto je stari već odavno dotrajao i nije mogao služiti naraslim potrebama mještana.

 "Vodovod u Kuljanu gradimo po principu "marka na marku" i među građanima je vladalo veliko interesovanje za rješavanje ovog važnog problema. Za gradnju vodovoda izdvojeno je oko 105 hiljada KM, što će biti dovoljno za relaizaciju ovog projekta. U području Kuljana živi preko 600 stanbovnika i kvalitetno rješenje vodosnabdijevanja je bilo prioritetno", ističe predsjednik MZ Podgajevi Ćazim Tulumović.

  U području Kuljana i Džebara ovih dana vrši se poravka makadamskog puta, kako bi se do subote uredile putne komunikacije za veliki tradicionalni skup kraj džebarske džamije. Poznato je da se ovaj skup održava svake prve subote avgusta mjeseca, ali je zbog ramazana ovoga puta pomjerena za subotu, 17.avgust, kada će se ovdje okupiti više hiljada vjernika. Proučit će tradicionalni mevlud i to je jedinstvena prilika da se okupi veliki  broj vjernika s cijelog područja Tuzlanskog muftiluka./Š.G./

 

Sa ranijih skupova kraj džebarske džamije

 

Vaš komentar na članak: