Gradska dvorana Živinice. Gledalaca:500. Sudije: Zoran Raca i Miroslav Rakar. Delegat:Srećko Delhunija.Isključenja:Konjuh 8 min, Krivaja  4 min.Sedmerci:Konjuh 4/4, Krivaja 4/3. Rezultat: Konjuh Živinice-Krivaja Zavidovići  35:38 (23:17).

  KONJUH:Kamberović, Hadžiomerović 6, M.Muhić,Husić 3, Šarić,  Memić 6 (3), Suhonjić 6, A. Muhić , Zildžić 3, Smajić  6 (1), Begić  5, Tufekčić, Veselčić i Suljanović (19 odbrana).Trener:Nikola Marković.

  KRIVAJA: Hadžihasić (15  odbrana), N.Bašić 8, Šantić 3 (2), H.Bašić, Abdurahmanović, Taletović, Tursić 3, Omerović 5, Đerzić ( 3 odbrane), A. Alić 9, N.Alić Ridžal, Huskić, Purić 6 (1) i Avdić 4.Trener:Adnan Bašić.

  Osmina finala rukometnog kupa BiH između Konjuha i Krivaje iz Zavidovića obilovala je preokretima i uzbudljivom završnicom, u kojoj su trijumfovali gostujući rukometaši.Prvi dio utakmice u potpunosti je pripao domaćinima, koji su nakon nerješenih 10:10 u 15.minuti utakmice vrlo dobro zaigrali i iz minuta u minut povećavali prednost, da bi rezultat poluvremena glasio 23:17 za Stolare.Bio je to period izvsnih realizatorskih sposobnosti Smajića, Memića i Begića.

  U tom periodu golman domaćih Suljanović je fenomenalno branio, dok je gostujući Hadžihasić zaustavio samo tri lopte. Međutim, u drugom dijelu utakmice se preokrenulo, pa je Hadžihasić imao izvanredne odbrane i uz Nermina Bašića i  Amera Aljića, glavni je "krivac" što su domaći poraženi u ovom duelu.

  Gosti su uspjeli izjednačiti rezultat u 46.minuti utakmice, da bi od 50.minute  uspješnim kontrama prešli u vođstvo po jedan ili dva gola razlike i tako na kraju susreta zabilježili pobjedu, koja ih vodi u četvrtfinale rukometnog kupa BiH./Š.G./

Hariz Begić postiže gol
 

Vaš komentar na članak: