U organizaciji Općinskog odbora SDP BiH Tuzla juče je održana svečana akademija za Sjeveroistočnu Bosnu u povodu 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Pred više od tristo članova Općinskog, Kantonalnog i Glavnog odbora SDP BiH, te članova rukovodstava Općinskih organizacija SDP BiH iz TK, simpatizera i građana, na ovoj akademiji, koja je održana u Kristalnoj dvorani Hotela Tuzla, govorili su prof. dr. Zlatko Lagumdžija, predsjednik SDP BiH, potpredsjednici SDP BiH mr. Denis Bećirović i Damir Hadžić, Nermin Nikšić, Generalni sekretar SDP BiH, Jasmin Imamović, potpredsjednik Glavnog odbora SDP BiH i Mirsad Bakalović predsjednik Općinskog odbora SDP BiH Tuzla.

 Svi govornici su ukazali na značaj odluka ZAVNOBIH-a prije šezdeset i šest godina i na današnju aktuelnost tih odluka za suverenitet i integritet Bosne i Hercegovine i njen budući ustavni i demokratski razvitak.

  Poslije održane svečane akademije delegacija SDP BiH u kojoj su bili Zlatko Lagumdžija, Damir Hadžić, Denis Bećirović, Nermin Nikšić, Jasmin Imamović, Mirsad Bakalović, Tomo Vidović, Ramiz Zahirović i Sead Čaušević posjetila je ranjenog načelnika Općine Živinice i člana Glavnog odbora SDP BiH Hasana Muratovića, koji se nalazi na liječenju u UKC Tuzla.

  Lagumdžija je izjavio nakon posjete i razgovora sa  Muratovićem da se načelnik Živinica dobro oporavlja i da se nada kako će brzo napustiti bolnicu!

Vaš komentar na članak: