Ovih dana o podvigu živiničkih lovaca priča se više nego obično. Razlog tome je uspješna hajka i odstrel 6 vukova u Djedinskoj planini. Među lovcima se nalazio i Fahir Ibrahimović, koji nije krio zadovoljstvo uspješnim ulovom.

Fahir Ibrahimović je aktivni član Lovačkog društva Toplice od 2006. godine i od tada učestvuje u gotovo svim akcijama na unapređenju lova, gradnji infrastrukture, hranilišta za divljač i ostalo iz plana rada LD Toplice.

“Nisam do sada imao nekih velikih uspijeha u odstrelu kapitalnih primjeaka, ali je bilo odstrijeljeno mnoštvo sitne divljači. Nedavno sam imao sreće i uspio sam ustrijeliti dvije vučice, od šest koliko smo tog dana uspjeli pogoditi”, priča nam Fahir Ibrahimović, inače po zanimanju profesionalno vojno lice.

Podsjećamo da je grupa lovaca LD Topolica Živinice 7.decembra na Djedinskoj planini, tokom hajke, ustrijelila 6 vukova. Fahir Ibrahimović je ima sreću da odstrijeli prvu vučiću kapitalnog primjerka i zadnju koja se nalazila u čoporu.

Ovo je je izuzetan doprinos društvu zbog smanjenja broja štetočina, a isto tako postiže se mnogo na bezbjednosti stočnog fonda na ovim područjima./M.I.-Š.G./

Vaš komentar na članak: