Večeras je u Plavoj sali BKC-a održan promotivni skup Liberarno demokratske stranke BiH-LDS Živinice, koji je počeo intoniranjem državne himne. Prva je na skupu govorila Merima Peštalić, student iz Priluka:

 "Na svaki moralan način ću se zalagati za moju Mjesnu zajednicu Priluk, gdje moramo dovesti do kraja svu potrebnu infrastrukturu, te nastojati da se uredi obala jezera Modrac, koje je od velikog privrednog značaja. Posebnu pažnju usmjeriću na  razvoj industrije i zaštitu okoliša, te sonivanje raznih društava za mlade. Vjerujem da će ovih 17 godina nerada i prazne priče ostati u prošlosti, a da će narod ovaj puta izabrati prave ljude, koji će obavljati poslove po željama građana".

 Nosilac liste kandidata LDS za članove OV Živinice i predsjednik LDS Živinice Mujo Trumić se osvrnuo na 17 godina prazne priče i portebi brže gradnje Živinica, kako bi ponovo postao grad, kao nekada:

 "Na listi imamo 34 kandidata skoro svih zanimanja, razlličite starosne dobi, spremni ispuniti sve zahtjeve koje nameće moderan razvoj društva, a to je neophodno potrebno pošto smo svjedoci čestog zatvaranja mnogih firmi.Sve je manje posla a više nepravde, nemorala i korupcije. U polsljednjih 17 godina vlasti nisu uspjele riješiti ni osnovne životne potrebe građana, kao što su vodosnabdijevanje, toplifikacija, prostrno uređenje grada i dr. Prioritet LDS biće podizanje malih i srednjih preduzeća, poljoprivredne proizvodnje, te afirmacija zadruga i drugih subjekata koji će preuzimati gotove proizvode".

 Trumić se osvrnuo i na  socijalna pitanja, rad općinskih službi, zdravstva, kulture i sporta.

 Potom se skupu obratio dr.Ismet Hajdarbegović, koji je govorio o potrebi stvaranja zdravih uslova za život građana, a da o ovom važnom pitanju nije ništa urađeno.

 Prisutnim članovima i simpatizerima LDS Živinice obratio se predsjednik LDS BiH Amir Husarić, koji je govorio o sve većoj podršci ovoj političkoj partiji u svijetu i kod nas, te da je ovo jedina snaga u državi koja može Bosnu i Hercegovinu dovesti do kandidature za ulazak u Evropsku uniju.

 "Ali, dok je ova vlast BiH neće nikada dobiti kandidaturu za EU, a poznato je da knadidatura znači ulazak sredstava za razvoj.To međutim, ovu vlast ne zanima i zato građani već na lokalnim izborima treba da ih kazne i daju šansu onima koji to mogu, a to je LDS".

 Na kraju skupa, predstavljena je lista od 34 kandidata za članove Općinskog vijeća Živinice, koju predvodi nositelj liste Mujo Trumić. /Š.Gadžo/ 

Studentica Peštalić govorila o uređenju jezera Modrac

Članovi i simpatizeri na skupu LDS Živinice

Mujo Trumić-predstavio programske ciljeve stranke

Dr.Ismet Hajdarbegović-potrebno više uraditi za zaštitu zdravlja ljudi

Obraćanje predsjednika LDS BiH Amira Husarića

Kandidati za članove Općinskog vijeća Živinice
 

Vaš komentar na članak: