Policijski službenici Federalne uprave policije podnijeli su Kantonalnom tužilaštvu Zenica Službeni izvještaj protiv M. K. rođenog 1960. godine u Visokom, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela „Lihvarstvo“ iz člana 298. i „Ugrožavanje sigurnosti“ iz člana 183. KZ FBiH.

  Naime,  postoji osnov sumnje da je imenovani u periodu 1998. – 2001. godine. iskorištavajući nuždu, teške imovinske prilike i nedovoljno iskustvo jednog lica, sa istim sačinio više ugovora o posudbi novca uz nesrazmjerne mjesečne kamate.

  Imenovani je oštećenom, s ciljem sticanja imovinske koristi, upućivao ozbiljne prijetnje, da će preko drugih lica napasti na život  tijelo  oštećenog.

  O navedenom je sačinjen Službeni izvještaj, a predmet je predat nadležnom tužilaštvu na daljnje postupanje.

ZBOG PREVARE PRIJAVLJENO JEDNO LICE

 Policijski službenici Federalne uprave policije podnijeli su Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo Službeni izvještaj protiv E. T. rođenog 1947. godine u Osijeku, R. Hrvatska, a nastanjenog u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Prijevara“ iz člana 294. KZ FBiH.

 Naime,  postoji osnov sumnje da je imenovani tokom 2001. i 2002. godine, kao direktor i odgovorno lice jednog privrednog društva, lažnim prikazivanjem i prikrivanjem činjenica koristeći se sličnim nazivima firmi, a s ciljem protupravnog sticanja imovinske koristi u iznosu od preko 530.000,00 KM, doveo u zabludu odgovorna lica privrednog društva iz Mostara.

  O navedenom je sačinjen Službeni izvještaj, a predmet je predat nadležnom tužilaštvu na daljnje postupanje./FEDERALNA UPRAVA POLICIJE/

Vaš komentar na članak: