Na 8.smotri stvaralaštva učnika osnovnih i srednjih škola zanimljivo je bilo takmičenje iz oblasti likovne kulture.Učenici su imali zadatak da u prostorijama BKC-a naprave djela  u raznim tehnikama, što su oni veom lijepo i uradili, pa su dobili zaslužene nagrade.

  Žiri je za najbolje radove proglasio slijedeće učenike:u konkurenciji srednjih škola, tehnika slikanja prvo mjesto osvojila je Vanesa Musić, slijede Naida Salkanović i Amina  Hašimbegović.

  Osnovne škole-tehnika crtanje:

  1.Ajša Bedić OŠ Gračanica, 2.Jasmin Aljić OŠ G.Živinice i Emin Memagić OŠ D.Višća.

  Vajanje:

   1.Aldin Kalajac OŠ Bašigovci, 2.Sabahudin Mazić Prva OŠ i 3.Jasmila Muratović Druga OŠ.

   Slikanje:

  1. mjesto dijele Jasmila Muratović Druga OŠ i Sabahudin Mazić Prva OŠ, 2.Edina Aljić OŠ Đurđevik i 3.Sanel Mazić OŠ D.Višća.

   Za vrijeme stvaranja svojih radova razgovarali smo s predstavnicima Druge osnovne škole.Nastavnice Slavka Delić i Dženita Redžić ističu da učenici imaju talenta za ovu vrsu umjetnosti.

   «Zadovoljstvo je raditi s djecom.Podjednako vole sve tehnike likovnog stvaralaštva, a ljubav prema ovom nastavnom predmetu ulila im je nastavnica Slavka», kaže nam profesorica Dženita Redžić.

   Svoju školu na  smotri stvaralaštva predstavljali su Almedina Jusufović, Maksida Hodžić, Jasmila Muratović, te Belma i Mirza Aljić.Almedina je prvi puta na takmičenju i radila je prirodni pejzaž temperama, Maksida ima više iskustva jer je više puta učestvovala na takmičenjima.Po jednom je osvojila drugo i treće mjesto na općinskim takmičenjima, voli crtati prirodu temperama.Mirza Aljić kaže da je u likovnoj sekciji od VI razreda, a da najradije crta olovkom.

  Na smotri je najbolje prošla Jasmila Muratović, koja je u dvije tehnike osvojila jednu prvu i jednu treću nagradu:

   «Konkurencija je bila jaka i sretna sam zbog postignutog uspjeha.Nadam se da će ubuduće biti još ovakvih priznanja»./Š.G./

Almedina, Maksida, Jasmila, Mirza i Belma sa svojim nastavnicama
 

Vaš komentar na članak: