Sarajevo, 22.maja- Na održanoj konferenciji za medije predstavljen je koncept jubilarnog desetog festivala dječje pjesme “Lino Fest 2012”, koji će se održati 26. maja/svibnja u Sarajevu u BKC-u.

 “Jubilarni 10. Lino Fest za razliku od prethodnih festivala neće biti natjecateljskog karaktera nego smo odlučili proslaviti uz pobjedničke numere iz prethodnih godina. Na taj način  želimo omogućiti publici da se prisjeti dosadašnjih festivala i pobjedničkih pjseama. Plesna grupa“Libertas“, pod vodstvom baletne umjetnice Dajane Popović, izvest će koreografiju za sve numere. Nastupit će i „Mostarske mažuretkinje koje će sa svojim dječjim sastavom „malim pčelicama“ te kadetkinjama otvoriti ovogodišnji Lino Fest.  Direkcija Festivala dodijelit će priznanja skladateljima i pjesnicima koji su bili zastupljeni svojim pjesmama na Lino Festu u proteklih deset godina, a neki od njih su Minja Subota, Jovan Adamov, Rajko Dujmić, Šima Jovanovac, Svetlana Milić, Ognjen Bomoštar, Besim Spahić i drugi”, istakao je Mario Pejić, autor Festivala.

  U glazbenom dijelu programa nastupit će sudionici dječjih festivala iz regije. Na 10. Lino Festu  predstavit će se mališani iz Sarajeva, Mostara, Banja Luke, Tuzle, Zagreba, Beograda, Podgorice, Novog Sada, Skopja, Splita, Ljubljane, Užica i drugih gradova.

  “10. Lino Fest je za nas koji već godinama sudjelujemo u organizaciji i pripremi ove kulturne manifestacije izuzetno značajan i zbog toga smo se odlučili i da cijela manifestacija bude jedna velika rođendanska zabava. Naš glavni junak “Lino medvjedić” će biti domaćin koji će tjekom večeri dočekivati goste iz regije i voditi kroz revijalni program u kojem ćemo se prisjetiti prethodnih godina”, rekao je Željko Gudelj, direktor udruge Libertas. Voditelji Festivala su Mladen Jeličić -Troka i Nevena Rosuljaš.

 Ulaznice za jubilarni 10. festival dječije pjesme “Lino Fest” su u prodaji po cijeni od 6 KM./L.Brčaninović/

 

Vaš komentar na članak: