Povratak visokih temperatura ponovo su u prvi plan stavila posjete rijekama, bazenima i jezerima u našem okruženju, ali i odlazak na ljetovanja na Jadran i druga turistička mjesta svijeta.

 Pošto se bliži kraj ljeta mnogi su iskoristili priliku da ove lijepe dane provedu na plažama, kao što je to bio slučaj na Rajskom jezeru u Bašigovcima.Vikendom se ovdje okupi i preko hiljadu posjetilaca, dok je radnim danom posjeta skromnija.

 Esad Selimović ističe kako redovno dolazi na jezero:

 "Ovdje mi je najljepše, voda je ugodna za kupanje, a pošto volim skokovi i to mi ide na ruku pošto imamo odakle izvesti lastu".

 Na Rajskom jezru do sada je uređeno preko 50 odsto obale, a uređuje se i okolina jezera, gdje će se podići etno naselje i već je izgrađena prva kuća u nekadašnjem stilu.

 Naši sugrađani rado posjećuju i Panonska jezera, koja pružaju više mogućnosti za odmor i rekreaciju.

 "Kažu da je voda ljekovita, ugodno je, ima mnogo hladovine, tu su i slapovi, pa ko ne zna plivati može se tuširati ispod slapova", ističe jedna naša sugrađanka.

 Na adresu našeg portala stižu i zanimljive razglednice sa mora.Grupa rukometašica je zajednički ljetovala i poslala nam snimak na kojem vidimo da im je bilo lijepo.Osim što se druže na sportskim terenima, rukometašice su nerazdvojne i u slobodno vrijeme.Muamera Ćasurović takođe voli more, koje joj je dobro došlo pred početak studija u Sarajevu:

  "Ne idem na naše bazene i jezera, radije odlazim na more.Kao i uvijek bilo je lijepo. Istina, bilo je dan- dva vjetrovito, ali se ima gdje provesti slobodno vrijeme i izvan plaža"./Š.G./

Lasta sa Rajskog jezera

Početak gradnje etno naselja kraj  jezera

Poduzetnici procjenjuju da će Rajsko vremenom postati atraktivno i posjećeno, pa već sada nude izbor jela i pića izvan ograđenog kompleksa

Panonska jezera i danas bila prepuna posjetilaca

Pozdrav rukometašica sa mora

Muamerina uspomena sa Jadrana
 

Vaš komentar na članak: