Dvojica maloljetnika, Sabahudin H. (17) i Eldin H. (17), su u Poljicu kod Lukavca, u šumi zvanoj Panje, fizički napali šumara Suvada Jusića (27) iz živiničkog naselja Gračanica. Prema riječima portparola MUP-a Tuzlanskog kantona Miralema Malkića, šumar je napadnut dok je kontrolirao bespravnu sječu drveta u spomenutoj šumi, nakon čega su ga maloljetnici oborili na zemlju i počeli tući po glavi.

  ”Jusić je u samoodbrani u znak upozorenja iz službenog pištolja ispalio dva hica uzrak, nakon čega su napadači pobjegli, ali su ubrzo uhvaćeni”, kaže Malkić.

  Nad njima je jučer obavljena kriminalistička obrada, izvršen je uviđaj na licu mjesta, a kantonalna tužiteljica Mirzeta Begić će nakon kompletiranja spisa odrediti mjere o daljem postupanju protiv dvojice napadača.

  Napadnuti šumara Suad Jusić, zadobio je povrede glave i po tijelu, te mu je ukazana hitna pomoć.Danas su ga na kućnom liječenju posjetile kolege iz ŠG Sprečko Živinice.

  "Napad na našeg lugara Jusića dogodio se 11.januara u šumi kod Poljica, gdje on redovno vrši kontrolu stanja na ovim prostorima.Dobro je što je u trenucima napada bio pribran i što je šumokradicama dao do znanja da je naoružan, tako da su poslije upozoravajućih hitaca napadači pobjegli.Zgravstveno stanje našeg lugara Jusića je stabilno i nadamo se da će on uskoro na svoje radno mjesto", reako nam je direktor ŠG Sprečko Živinice Zdravko Mišić./H.Č.-Š.G./

Vaš komentar na članak: