Promocijom novih knjiga poznatih bh književnika Zlatka Dukića, Šime Ešića, Atifa Kujundžića i Zejćira Hasića u prostorijama OŠ Puračić otpočeo je još jedan Memorijal Avdo Mujkić.

 U znak sjećanja na jednog od najboljih pisaca sa područja općine Lukavac u posljednjih nekoliko decenija i ove godine sedamnaesti put zaredom održan je Memorijal organizovan njemu u čast. Iskazujući svoje duboko poštovanje prema cijenjenom kolegi i izuzetnom umjetniku, pisci su se prisjetili riječi i djela Avde Mujkića, te izrazili svoje zadovoljstvo prisustvom na ovom događaju. Učešće u programu uzeli su i učenici ove škole sa recitacijama poznatih Mujkićevih stihova.Pisci će posjetit i OŠ Dobošnica a u nastavku programa planiran je obilazak mezara Avde Mujkića, promocija knjige Zejćira Hasića – Tamnovanje Tea Ormanskog kao i knjige Ramiza Salihovića – Priče sa broda Titanik.

  Veče posvećeno Avdi Mujkiću bit će obilježeno predstavljanjem knjige „Posljednji razgovori“ – „Das letzte Gespräch“ – lirika rano preminulog pjesnika inspirisana Kur’anom, objavljena posthumno i prevedena na dva jezika. Inače ovaj memorijal ujedno predstavlja i doprinos promociji i afirmaciji bosanskohercegovačke kulture i kulturnih identiteta.

Vaš komentar na članak: