Obavještavamo vas da je u subotu 31.oktobra, u sali osnovne škole Vuk Karadžić u Bijeljini, u organizaciji karate kluba "Panteri" Iz Bijeljine,pred punom dvoranom, održan prvi po redu međunarodni memorijalni karate turnir pod nazivom "Dragiša Jović 2009".

 Turnir je organizovan u sjećanje tragično preminulog takmičara kk Panteri Dragiše Jovića.Ono po čemu je ovaj turnir specifičan je to da je pozivnog karaktera i da se radio za novčanu nagradu.Pozvano je 16 najboljih seniora wkc asocijacije iz Federacije BiH,RS,Srbije,Slovenije i Rumunije,koji iza sebe imaju ostvarene rezultate na evropskim i svjetskim prvenstvima.

  Najuspješniji na top 16 bio je Željko Zombra /slika na naslovnici/, inače bivši prvak svijeta 2007. godine iz KK Lukavac-Reweus ispred drugoplasiranog Jasmina Kovačevića iz KK Forma Tuzla i trećeplasiranog Željka Jankovića iz KK Panteri Bijeljina.
Zombra je u prvom krugu slavio protiv aktuelnog prvaka Evrope i aktuelog viceprvaka svijeta Siniše Džide iz KK "16-Banjaluka" sa rezultatom 6:1.

  U drugom krugu savladao je Mladena Ploskića iz  Sloge-Doboj rezultatom 6:0, dok je u polufinalu bio bolji od Željka Jankovića iz  Pantera Bijeljina rezultatom 3:0.I u finalnoj borbi slavio je protiv Jasmina Kovačevića iz KK Forma Tuzla rezultatom 2:0.

  Nagrada za prvo mjesto bila je 1500 EUR,za drugo mjesto 1000  i za treće mjesto nagrada je bila 500 EURA.

Vaš komentar na članak: