U  Lukavcu je  održan 7. Lukavački sajam turizma "List", na kome učestvuje 128  izlagača iz zemlje i inostranstva.Tokom trajanja sajma, koji je zatvoren danas u 15 sati, održano je  više okruglih stolova iz oblasti turizma, ugostitljestva, lova, kao i niz natjecanja.Prvog dana sajma, u četvrtak, održan je okrugli sto u organizaciji saveza udruženja lovaca TK.

    Tokom ceremonije otvaranja sajma općinski načelnik Dževad Mujkić uputio je čestitke organizatoru sajma d.o.o. " Nuhanović", istakavši da je iz godine u godinu sajam bogatiji, sadržajniji, a samim time i bolje se prezentuju turistiki potencijali Lukavca, ove regije, pa i šire, što je jako bitno u ovom periodu recesije.

  Izlagači su posjeticom pokazali svoje mogućnosti, a zapaženo je prošla prezentacija nardonih jela ovog kraja, sa bogatim gastronomskim ponudama, pripremljenih u obližnjim Bikodžama.Na sajmu turizma u Lukavcu primjetili smo i nekoliko živiničkih firmi, među kojima je pažnju privukla narodna našnja  ovog kraja, izrađenih u butiku Mila.Pošto je riječ o sajmu turizma svoju ponudu prezentirao je vlasnik firme Elketours Kemal Pekarić, koji često uslužuje živiničke škole, kao i građane kada ljetuju na moru.

  «Spremno smo dočekali sezonu i izvršili sve pripreme za organizaciju ljetovanja na Jadranu.Svojim gostima iz TK i šire nudimo odmore u Makarskoj, Neumu, Ulcinju, Harkanju, Turskoj, Tunisu i Egiptu.Prevoz vršimo vlastitim turističkim autobusima i uz povoljne uslove.Za dalje turističke destinacije oranizujemo letove iz Sarajeva i aerodroma Tuzla u Dubravama.Takođe u ponudi su nam avionske karte za cijeli svijet», kaže nam  Pekarić./P.L.-Š.G./

 

Prezentacija narodnih jela

Na štandu Elketoursa – spremni za novu sezonu
 

Vaš komentar na članak: