Danas je u Lukavcu Slaven postigao značajnu pobjedu u susretu sa ekipom Radničkog.Rezulta je na kraju glasio 3:2 za živiničku ekipu.Ovom pobjedom Slavenu su širom otvorena vrata ulaska u Prvu ligu FBiH.Dva gola za Slaven postigao je efikasni Mirnes Salihović,  vodi na ljestvici strijelaca sa 24 postignuta gola u prvenstvu.

  Treći gol za naš tim postigao je Eldin Trumić i tada je svima bilo jasno da će bodovi putovati u Živinice.Inače, Eldin Trumić jedan od najboljih fudbalera u Slavenu i njegove majstorije  došle su do izražaja kada je to najviše trebalo, a po tome se i prepoznaju veliki igrači kakv je naš Trumić. 

  Nakon što je utkamica završena naši navijači vratili su se radosni iz Lukavca, zaustavili se pred zgradom općine oko 19,45 sati i veselili se.Slavlje su nastavili na stadionu Slavena

  Nakon utakmice trener Slavena Samir Hadžimahović nam je izjavio:

  "Ja sam pred utakmicu rekao da mi u ovaj susret ulazimo kao i u svaki drugi.Igrači su uspješno proveli na terenu ono što smo dogovorili i u jednoj otvorenoj igri postigli smo vrijednu pobjedu.Čestitam mojim igračima na velikoj igri i zasluženoj pobjedi".

   Dvostruki strijelac Mirnes Salihović nije krio zadovoljstvo zbog postignute važne pobjede:

   "Slušala me lopta, ali prije svega zahvaljujući kolektivnoj igri i dobroj saradnja sa saigračima uspio sam postići važne golove"./Š.G./

Jedan autobus  i više kombija i automobila kružilo večeras Živinicama sa razdraganim navijačima
 

Vaš komentar na članak: