Povodom 8.marta, Dana žena, u Dječijem obdaništu u Živinicama izveden je uspio program za majke polaznika ove javne ustanove.Djeca svih grupa predstavila su se raznovrsnim pjesmama, plesovima, folklorom i dramskim stvaralaštvom.

 Majke su bile oduševljene onim što su vidjele, a nakon programa pohvalile su djecu, ali i odgajteljice koje su ih naučile da pjevaju, recituju, glume, igraju  i plešu, a još su se predstavljali i onim što su naučili iz engleskog jezika.

 "Čudno je to kako je malo potrebno da budemo sretni", kaže nam Amela Brčaninović.Za Lenu Divjak ovo je bila prelijepa priredba:

 "Za kratko vrijeme djeca su mnogo naučila i sve smo bile oduševljene".

 Sanela Tulumović je takođe zadovoljna onim što je danas vidjela u Dječijem obdaništu:

 "Vidjeli smo mlade glumce, rokere, igrače folklora, tako da je bilo raznovrsno i divno.Hvala im što su nam pripremili ovaj divan polklon za naš praznik".

 Dževada Selić, kao i ostale majke koje su pratile program, imala je učesnika današnje manifestacije:

 "Bili su svi simpatični, mnogo su naučili i trudili su se da ono što su ih odgajateljice naučile pokažu nama i zadovoljne smo.Oni su nas nagradili lijepim programom, a mi ćemo našu dječicu nagraditi video zapisima sa ove priredbe, jer sam primjetila da su se majke dobro "naoružale" kamerama".

 I Emina Šahbegović, Ankica Samardžić, Kadira Smajić, Gordana Lukić i Emina Ramić  dale su najviše ocjene svojim mališanima i ostalim učesnicima programa.Na kraju, našim mamama i svim ženama čestitamo 8.mart!/Š.G./ 

Hor izveo prigodnu pjesmu samo za majke

Recital sa tematikom 8.marta

Pjesmice posvećene najdražim osobama

Nastup "rokera" s Oskovu
 

Publika pažljivo pratila dječiji program
 

Vaš komentar na članak: