Maj je mjesec kada se održavaju kulturno zabavne manifestacije, na kojima mladi prezentiraju javnosti svoja dostignuća tokom tekuće i prošlih godina.Tako su i polaznici Dječijeg obdaništa Živinice u prepunoj sali Bosanskog kulturnog centra održali svoju završnu manifestacijku dječijeg stvaralaštva, gdje su sa mnogo uspjeha izveli prigodan program.

 Bilo je to veče pjesme, igre, plesova, igrokaza i drugih oblika izražavanja kroz igru i zabavu. Dječije obdanište ima sve više polaznika, a prostor ostaje isti, što pokazuje da zaposleni u ovoj javnoj ustanovi ulažu više napora, kako bi postigli dobre rezultate, o čemu je  govorila direktorica JU Dječije obdanište Živinice, mr.sci.Edisa Šljivić:

 "Zahvaljujem se roditeljim i drugim prisutnim koji su došli u ovako velikom broju da podrže ovu našu djecu u njihovim nastojaniima da se večeras predstave u što boljem izdanju. Naše obdanište pohađa oko 180 djevojčica i dječaka, a večeras će u programu učestvovati njih 130 i vi ste tu da ocijenite koliko su oni naučili svoje tačke koje će večeras izvoditi.I ove godine smo nastavuili sa pripremnim odjeljenjima, tako što smo osim u Živinicama, organizovali rad i u drugim sredinama naše općine, čime smo dali doprinos da djeca spremnije dočekaju svoj prvi susret sa školom".

 Prisutne u dvorani podzravio je i općinski načelnik Hasan Muratović, koje je obećao podršku u radu ove javne ustanove i stvaranje povoljnijih uslova za rad. Završna manifestacija dječijeg stvaralaštva mališana započela je horskim pjevanjem, a tokom večeri prisutni su bili oduševljeni nastupima folklorne grupe, ritmičara, koji su se predatvili modernim plesovima, a svakako pažnju je privkuao dramski prikaz pod naslovom "Deset ljutih gusara". Uz to vidjeli smo još mngo dječaka i djevojčica koji su izvodili recitacije, pa recitale, znaju sve baš kao i veliki, na čemu velike zasluge pripadaju i njihovim vaspitačicama.Na kraju svi su bili zadovoljni, posjetioci lijepo organizovanim programom, a izvođači dobivenim aplauzima. /Š.G./

Hor Dječijeg obdaništa prvi nastupio i prvi dobio aplauze

Nastup ritmičke grupe

Direktorica Edisa uputila pozdrave posjetiocima i upoznala ih sa radom Dječijeg obdaništa

Deset ljutih gusara zagospodarili scenom

Foklorna grupa izvela narodne igre

Prisutni bili oduševljeni dječijim stvaralaštvom

Kostimi kao u pravih glumaca
 

Vaš komentar na članak: