Sinoć je u Šerićima započelo održavanje 3.Međunarodne smotre folklornog stvaralaštva "Živinice 2011".Na platou ispred zgrade Osnovne škole Šerići svoje umijeće pokazalo je nekoliko stranih folklornih grupa, kao i domaći sastavi iz Dobrnje, Tojšića, Brke i mjesnog KUD-a Modrački mornari.

  KUD „Modrački mornari“ Šerići  osnovan  je 1977. godine i nastupa na svim manifestacijama na našim prostorima sve do 1989. godine, kada i prestaje sa radom. Ponovo se pokreće akcija okupljanja mladih i organizuje se rad folklorne sekcije 2007. godine, na 30-tu godišnjicu KUD-a. Udruženje trenutno okuplja oko 100 članova koji čine folkolornu i muzičku sekciju i otimaju od zaborava igre, pjesme i običaje naroda Bosne i Hercegovine.

 Danas će domaćini 3.Međunarodnoj smotri folklora biti građani Mjesne zajednice Đurđevik, koji će u prostorijama RMU Đurđevik upriličiti prijem za svoje goste u popodnevnim satima, a uveče će na sportskom poligonu orgnaizovati veče folklora.

 Susretima u MZ Đurđevik prethodiće prijem gostiju iz inostranstva kod općinskog načelnika Hasana Muratovića od 14,30 do 15 sati!/Š.G./

Drušva iz Okučana u Hrvatskoj i Živinica
 

Vaš komentar na članak: