Ekipe Crvenog križa  Tuzlanskog kantona, sastavljene od 38 članova iz organizacija Crvenog križa općina Tuzlanskog kantona u srijedu 7.jula krenule su u pratnju Marša mira, koji je održan povodom 15. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.
 
  Ekipe su krenule iz Nezuka, općina Sapna,  te su pratili kolonu sve do Potočara.Volonteri Crvenog križa TK bili su podijeljeni u pet ekipe Prve pomoći tokom Marša mira i  pružali su pomoć sanitetskom obezbjeđenju Marša mira, tako što su pružali neophodne intervencije prve pomoći,zatim snabdijevanje hranom, pitkom vodom itd..

  Pojačan intezitet rada ekipa je bio u mjestima noćenja.Većih intervencija nije bilo osim onih koje su se i očekivale na ovakvom napornom pješačenju.

  Crveni križ Tuzlanskog kantona već tradicionalno godinama obezbjeđuje Marš mira – Put slobode od Nezuka do Potočara.I ove godine iz općinskog odbora Crvenog križa Živinice ovom projektu je prisutvovao jedan volonter iz Tima mladih CK-a Živinice koji bio član tima za pružanje Prve pomoći,a rječ je o Edinu Husoviću koji je bio predstavnik našeg Tima mladih CK-a Živinice.On  je opravdao ukazano povjerenje te pristupio svim intervencijama koje su tražile pružanje Prve pomoći.

  Sljedeće godine ovom prigodom se očekuje slanje jednog tima CK Živinice za pružanje Prve pomoći ,kao i ostalih potreba za učesnike Marša mira./N.Č,/

Ekipa Crvenog križa TK učestvovala u maršu mira
 

Vaš komentar na članak: