Današnji utorak je bio  sretan za živiničke maturante iz  Prve osnovne škole. Topla majska veče  odisala je mladošću i ljepotom, a u zraku se osjetila mješavina mirisa mladosti i proljeća. Ponosni maturanti i njihovi roditelji, familija i poznanici okupili su se ispred školske zgrade, poredali se i zajedno od škole krenuli ka Gradskoj dvorani.

   U svečanim toaletama, poneki još golobradi mladići u elegantnim odijelima, izgledali su važno, ozbiljno, zrelo. Nigdje nije bilo onih buntovnih djevojčica i naglih dječaka, kao da su se odjednom pretvorili u zvijezde s crvenih tepiha na nekim tamo filmskim festivalima.Večeras  na njihovim licima nije bilo brige, opterećenja, niti nekog odmaka od strogosti nastavnika i  profesora. Znali su da je ovo njihova veče, da je ovo slavlje koje ih vodi  u zrelo životno doba.

    Ova generacija,  kao i prethodne, ima se čime pohvaliti, ali o tome je bilo riječi na svečanosti povodom Dana škole, te ćemo zaobići priču o školskim i vanškolskim dostignućima. 

  „Hajde ja i ti još jednu sliku“,  moglo se čuti kada se ispred  škole i poslije kod Gradske dvorane  stvorila gužva, a bljeskalice fotoaparata ukazivale da se događa nešto vrlo važno.I najednom velika bijela limuzina ulazi u gužvu maturanata, kako bi i na ovaj način dala značaja posebnoj večri u životu ovih mladih ljudi!

   Večerašnje slike čuvaće se na posebnim mjestima i nekada u budućnosti film sjećanja često će se vraćati u utorak, 24.maj 2011.godine! Konačno su zauzeli mjesta u dvorani, bljeskalice i dalje sjevaju, a  direktor Rasim Mešanović u kratkoj besjedi, u ime profesora i u svoje osobno ime, pozdravi maturante i čestita im, te otvori maturalnu večer.

  Pjevalo se, veselilo, igralo, pomalo i tugovalo što će poslije ove večeri svako na svoju stranu. Sve u svemu prelijepa večer, s prelijepim mladim ljudima, ostat će  svima u sjećanju.Najbolje želje maturantima u budućnosti želi www.zivinice.ba

Parovi maturanata na živiničkoj ulici

Cvijeće, mladost, ljepota

Bljeskalice foto aparata za uspomenu maturske večeri

Gradska dvorana krajnje odredište proslave mature

Posljednja zajednička slika grupe maturanata

 

Vaš komentar na članak: