Večeras su ulicama našeg grada prošetali maturanti Mješovite srednje škole Živinice, čiji je završetak srednješkolskog obrazovanja uveličo Duvački orkestar Konjuha. U Gradskoj dvorani se vesele i zabavljaju, jer poslije ove noći se razilaze i završavaju svoje školsko druženje.

 Prije ulaska u Gradsku dvoranu isoristili su priliku da iznesu svoje utiske i poglede na budućnost!Edita Belkić, koja važi za najsvestranijeg srednjoškolca završila je poljoprivrednu školu i odlučila se kuda dalje!

 "Iako sam se protekle 4 godine bavila poljoporvredom studije ću nastaviti na žurnalistici, jer mi je želja da postanem novinar.Uskoro ću registrovati jedan portal i uporedo sa studijama baviću se praktičnim aktivnostima".

 Ajdin Zukanović ističe da mu je protekle četiri godine brzo prošlo, da nosi najboje utiske.

 "Bilo je lijepo, kod nas je školski život tako organizovan da pored nastave možete odabrati neku od zanimljivih sekcija, pa sam se ja opredjeli za  dramsku i imao sam uspjeha.U narednom periodu vidim se na studiju poljoprivrede, jer jedino tu postoji šansa da se nešto korisno postigne".

 Merima Halilović je odlična učenica i večeras će slaviti:

 "Ovo je za sve nas maturante veliki dan, možda bolje reći velika noć!Rastajemo se i lijepo ćemo se provesti.Svi su mi večeras posebno lijepi, svi su obukli najbolje što su imali.Sve razrede završila sam odličnim uspjehom, a imala sam uspjeha i u dramskoj sekciji.Pripremili smo Informaciju za roditelje s kojom smo nastupali na smotri u Konjicu. Školovanje ću nastaviti na studijama poljoprivrede".

 Na ulazu smo zatekli i grupu elektro tehničara koje je predvodio učenik generacije Dejan Mišić.Obukao je lijepo odijelo, specijalno za ovu priliku.

 "Drago mi je što se večeras okupio veliki broj sugrađana i sigurno je bilo više rodbine, prijatelja i ostalih znatiželjnika nego nas maturanata.Ovo će nam ostati noć za sjećanje, jer smo organizovali sadržajan i zanimljiv večerašnji program u Gradskoj dvorani", rekao nam je Dejan.

  Ramadan Rizvić je takođe postao elektro tehničar i nastojaće potražiti posao:

 "Dobro sam izučio svoju struku i nadam se da ću naći posao, te se usavršavati u tom poslu, od kojeg mnogo očekujem".

  Avdo Jusić je bio među najboljim učenicima i slobodno vrijeme je koristio da nešto nauči i u sekcijama:

  "Sigurno ću nastaviti na studiju elektro tehnike, a tokom školovanja pokazao sam smisao za likovnu umjetnost, osvajao sam nagrade, a tehnika kojom se bavim je tempera.Tako ću i dalje nastaviti, uporedo studije i umjetnost"./Š.G./

Večerašnji defile živiničkih srednjoškolaca

Grupa novih elektro tehničara

Grupa poljoprivrednih tehničara
 

Vaš komentar na članak: