Ovih dana smjenjuju se maturske večeri srednjoškolaca, pa je tako bilo večeras i u tuzlanskoj Gimnaziji "Meša Selimović".Oko 300 maturanata, u prisustvu velikog broja roditelja i prijatelja, ispraćeni su od zgrade Gimnazije do hotela Tuzla, u neposrednoj blizini.

  Među maturantima je bilo i živiničkih đaka, koji su veoma uspješno priveli kraju svoje srednjoškolsko obrazovanje. Edin Šljivić, Igor Miškić, Umihana Umihanić i Merima Hajdarević su odlični i kada obave potrebne maturske ispite nastaviće školovanje na raznim fakultetima.

  "Nakon što sam u Živinicama završila osnovnu školu bila mi je želja da u Tuzli završim školovanje u Gimnaziji "Meša Selimović" i ta želja mi se ostvarila. Imam još jednu želju a to je da nastavim studije na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu", kaže nam maturantica Umihana Umihanić, koje se sjećamo kao učenice generacije u Prvoj osnovnoj školi u Živinicama.

  I Igor miškić je među odlikašima, a o daljim planovima kaže:

  "Nadam se da neće biti poteškoća oko nastavka školovanja, a odabrao sam Elektro tehnički fakultet u Tuzli, pošto  to najviše odgovara mojim interesovanjima.Žao mi je što se večeras rastajem od svojih drugova s kojim sam proveo 4 godine, ali i tome je morao doći kraj"!

  Za Edina Šljivića saznajemo da mu je životno opredjeljnje medicina, te će nastojati da postane dobar stručnjak u toj oblasti.

  I tako dok s maturantima razgovaramo i pravimo posljednje snimke pred pokret ka hotelu Tuzla, profesori pozivaju svoje đake na  posljednju prozivku na času!/Š.G./

Maturante uz roditelje i prijatelje ispratila i kiša

Maturantica Umihana u društvu roditelja i rodbine
 

Vaš komentar na članak: