Slovenački trgovački centri "Mercator" zatvoriće neke objekte na području TK, a to znači da će određeni broj radnika ostati bez posla. Da će biti otkaza potvrdili su u Mercatoru, a o kojem broju se radi, to nisu željeli precizirati.

  Mercatorova trgovački centar na Sjenjaku u Tuzli je već zatvoren, a naredni objekti koji će biti zatvoreni su oni u Kalesiji, Živinicama i Lukavcu.

 "Kada je riječ o trgovačkom centru na Sjenjaku, Mercator je odlučio raskinuti ugovor o najmu koji je sklopljen sa Općinom Tuzla, koja je vlasnik tog prostora. Zbog zatvaranja supermarketa na Sjenjaku, radnici Mercatora koji su u stalnom radnom odnosu biće preraspodijeljeni na druga radna mjesta, dok jednom broju radnika koji imaju ugovore na određeno, ti ugovori neće biti produženi", kazala je Sanela Tunović, PR manager Mercatora, ne želeći precizirati o kojem broju radnika se radi.

 No, iako u Mercatoru nisu bili spremni više da govore o zatvaranju objekata i otpuštanju, zaposleni kažu da je stanje izuzetno teško. Određeni objekti loše posluju i zbog toga je njihov dalji rad suvišan. /S.M./               

 

U ovom objektu je Mercatorov market
 

Vaš komentar na članak: