Pioniri FK "Metalac", u saradnji sa Školom fudbala "Eurogol" Živinice, napravili su još jedan izvanredan rezultat.Ovi talentovani dječaci osvojili su prvo mjesto u Pionirskoj ligi TK-grupa II, u organizaciji NSBiH sa osvojenih 46 bodova.

  Od ukupno 20 odigranih utamica tokom sezone pioniri "Metalca" ostvarili su petnaest pobjeda, jedan nerješen rezultat i samo četiri poraza, tako da su dokazali da se radi o veoma perspektivnoj generaciji koja mnogo obećava. Drugo mjesto je zauzela ŠF "Respect" Kalesija, dok su se trećim i četvrtim mjestom morali zadovoljiti tuzlanska Sloboda i Budućnost Banovići.

  Proteklu sezonu ovako je ocijenio trener Radan Grgić:

  "Čitavu sezonu  vodila se viteška borba na sportskim terenima tako da su se ove četiri ekipe zajedno sa kalesijskom Bosnom borile za sami vrh tabele, ali pioniri Metalca su trudom i radom, uz veliku dozu sportske sreće, ipak na kraju zauzeli prvo mjesto. Odlučila je zadnja utakmica kojom su pioniri FK Metalac pobijedili "Respect" rezultatom 3:2 i prestigli goste na tabeli".

  Kemal Salihbegović je za svoj Metalac postigao gol, mada igra zadnjeg veznog u svojoj ekipi:

  "Gol sam postigao glavom i drago mi je da sam dao puni doprinos našoj pobjedi i osvajanju prvog mejsta", kaže strijelac Salihbegović.

  Za pionirsku ekipu FK "Metalac" nastupali su Aziz  Sulejmanović, Elvedin Salkanović, Meldin Kadrić, Kemal Salihbegović, Kenan Džinić, Suad Butković, Hamza  Ramić, Faruk Goletić, Armin Jagodić, Adnan Bajrektarević, Arnel Smajlović, Salih Šahbegović, Eldar Jusić, Benjamin Breko, Benjamin Šišić, Faruk Gogić, Toni Tadić, Refik Bošnjaković, Namik Ibrahimbegović i Mehmed Kadrić.

  Treneri omladinskog pogona tokom sezone bili su Radan Grgić i Adel Lješnica, dok je trener golmana Sefedin Lješnica./Press omladinskog pogona/

Metalac-prvaci TK sa stručnim rukovodstvom 
 

Vaš komentar na članak: