Košarkaški klub Milenijum ima niz talenata, koji mnogo obećacaju.Među njima su i braća blizanci Kenan i Adnan Selimović, kao i Adel Čirak.Rođeni su, kao i gotovo svi iz TK u Tuzli i to 1994.godine.Ovi simpatični blizanci žive u selu Gračanici, a o njihovom košarkaškom putu najbolje zna trener Dražen Živković.

 "Oba su počela igrati košarku  sa 11 godina u Školi košarke Milenijuma u selu Gračanici.Kenan se od samog početka isticao igrom i željom za napredovanjem, te je  prešao  slijedeće godine u Živinice, u selekciju pionira kod trenera Vahida Dedića.Samo nakon prvih ligaških takmičenja i utakmica, svojim zalaganjem i igrom, vidjelo se da će biti veliki talenat.Već od slijedećih utakmica igrao je u početnoj postavi, gdje je i postizao veliki broj koševa.Trenutno igra i u selekciji kadeta i u selekciji juniora kod trenera Užičanina.Po utakmici postiže u prosjeku  10-15 poena", objašnjava nam trener Živković.

  Adnan Selimović ima isti košarkaški put kao i brat Kenan, s tim da je imao peh, kada je lomio ruku, igrajući basket kod kuće, tako da je pauziro godinu dana.Adnan se odlikuje borbenošću, čime bilježi dosta skokova,  kako odbrambenih tako i napadačkih.U prvih 5 kola kadeti Milenijuma postigli su pet pobjeda, a u tim uspjesima značajan je bio doprinos braće-blizanaca, Adnana i Kenana!

    ADEL ČIRAK POSTIŽE 20 KOŠEVA PO UTAKMICI

  Adel Čirak je takođe talentovan košarkaš, koji je sportsku karijeru počeo u Školi košarke Milenium, kao đak Prve osnovne škole u Živinicama, kod trenera Dražana Živkovića.

  "Od samog početka se zapazilo da izuzetno dobro barata loptom, tako da smo ga poslije nekoliko treninga prebacili u selekciju pionira, kod trenera Vahida Dedića, zatim kod trenera Užičanina u selekciji kadeta.Trenutno i igra u ovoj selekciji na poziciji pleymeykera", govori o ovom darovitom košarkašu trener kadeta Dražan Živković.

 Učinak Adela Čiraka u kadetskoj selekciji je veoma dobar i po utakmici prosječno postiže  preko 20 poena.Posjeduje izuzetnu moć organizacije igre i želju za pobjedom.Odbrambene sposobnosti su mu dodatna kvaliteta, gdje bilježi  5-10 oduzetih lopti svojim protivnicima po utakmici.

  "Želja mi je da nastavim igrati u Mileniumu, jer se radi stručno i zagarantovan je brži napredak.Nadam se da ću svojim kvalitetima privući pažnju stručnjaka i zaigrati u nekom poznatom klubu, naravno kada za to dođe vrijeme", kaže nam mladi košarkaš Adel Čirak. /Š.G./

        

Adnan Selimović i Adel Čirak /desno/
 

Kenan Selimović

Vaš komentar na članak: