Košarkaši KK Millenniuma Živinice su imali izuzetno uspiješan vikend. Igrale su se utakmice u Ligi mladih (pionirska i kadetska ekipa) i EUROREGION lige (Omladinci).
U ligi mladih su formalno gostovali kod ekipe iz Tuzle, sa domaćinstvom u Živinicama, "ABC basket", dok su u EUROREGION ligi bili domaćini košarkašima iz Zvornika.

U ligi mladih kadeti jedini bez poraza

  U nedjelju je igrano 5. kolo Lige mladih, gdje je KK Millennium Živinice bio gost ekipi "ABC basket Tuzla".
  "Odigrane su utakmice u pionirskoj i kadetskoj konkurenciji i zabilježili smo uspijeh u svakom pogledu. Radost nam je donijela pionirska ekipa koja je i pored poraza pokazala da imamo na koga računati u narednim godinama. Ove godine smo išli u potpunu rekonstrukciju pionirske ekipe. Izabrali smo dva perspektivna igrača 1999. godišta, koji su ujedno i najstariji u ekipi, dok smo ove godine odlučili dati priliku mlađim pionirima i pojedinim predpionirima. Ovaj recept nam se pokazao dobrim, jer ove godine ubiremo plodove, zbog toga što smo prošlu godinu Ligu mladih igrali sa mlađim kadetima i mlađim juniorima. Tako u narednim godinama možemo pored Tabučića i Kalajca ozbiljno računati na Mustafića, Ahmića i ostale igrače koji su 2001. i mlađa godišta. Tako je utakmica nakon početnog grča naših mališana zvršena rezultatom 43:21", kaže trener Miza Memić.

  Nakon ove utakmice na teren izlazi najjača ekipa – KADETI. Poslije pet odigranih kola kadeti KK Millenniuma su, pored teškog rasporeda, jedini bez poraza. Ovoga puta stradala je ekipa ABC Basket rezultatom 76:52. Povodom ovog uspijeha trener KK Millennium Živinice – Memić nam je izjavio:

  "Svakako da sam prezadovoljan ovim uspijehom, nakon prošle sezone kada su sve ove ekipe pravile razliku na nama, sada nam se sve vraća. U prva četiri kola smo igrali tri vrlo jake utakmice, dok smo jedno kolo bili slobodni. Jučer smo igrali vrlo tešku utakmicu protiv ABC basket- Tuzla. Moram istaći da je u ovakvim utakmicama jako teško motivisati igrače, jer je kvalitet protivnika jako ograničen. Ali eto ipak smo nekako uspjeli pobijediti sa +24, te sam iskoristio priliku da razigram sve svoje igrače, koji su bili na klupi."

  Lista strijelaca: Lista strijelaca: Mahmutbegović (cap.) 7, Ramić, Agić 34, Delić, Kolčaković 10, Bojagić 4, Nukić 2, Gogić, Gušić 4, Zoletić 1, Jusić 5 i Halilović 9. Trener: Memić.

  Naredno kolo Millenium gostuje kod ekipe KK Zmaj iz Gradačca i očekuje se nastavak niza pobjeda.

EUROREGION LIGA- KORKUTOVIĆ SA 29 POENA ODVEO ŽIVINIČANE DO POBJEDE

  Jučer je pored Lige mladih igrana i zaostala utakmica u okviru Euroregion lige koju je KK Millennium igrao protiv ekipe KK Drina iz Zvornika. Gosti su bolje otvorili utakmicu i imali konstantno vođstvo do zadnje četvrtina. Razlika se kretala u rasponu do 10 poena. Ključna je bila činjenica da domaći igrači nisu dozvolili ozbiljno odvajanje protivnika na veću razliku. Naša mlada ekipa je protiv nešto iskusnijih gostiju igrala svoju najbolju utakmicu u tekućoj sezoni.
  Utakmica je bila puna tempa, igralo se brzo i agresivno. Pokazalo se da je ovaj ritam više odgovarao nama jer je poznato da trener Memić voli brzu igru sa brzim rješenjima u napadu. Živinička ekipa je igrala svoju najbolju odbranu u zadnjoj četvrtini, kada su pobijedili sa 27:12 i tako stigli i prestigli protivnika. U domaćem timu se najviše istakao Korkutović sa 29 poena, ali je neosporna podrška svih igrača koji su nastupili. Pored Korkutovića najistaknutiji su bili Taletović i Dostović, koji su uz poene igrali svoje najboje odbrane. Poslije ove utakmice trenera Memić smo pitali za Korkutovićevu budućnost, jer se širi vjest da bi mogao preći u premier ligaša.

 "Moram priznati da ste me iznenadili sa ovim pitanjem. Pokušali smo da to sačuvamo za sebe, dok nešto od toga ne bude. Istina je da postojinteresovanje za ovoga momka. Trebao bi u toku naredne sedmice otputovati na probne treninge u trajanju od 7 do 10 dana, nakon čega ćemo znati gdje smo! Ado je vjerovatno najperspektivniji naš igrač kojem je već odavno mjesto u jačoj ekipi. Ali, pred početak sezone smo procijenili da mu je bolje da ostane u KK Millennium, te da trenira i igra po posebnom programu u svrhu njegovog igračkog razvoja, nego li da igra u kojekakvim klubovima za 0 KM. To se pokazalo ispravnim i njegove igre u Euroregion ligi su ga preporučile, te će imati priliku dokazati se i ostati u tom klubu. Koji je to klub, ne bi spominjali dok se to ne ostvari."

  Lista strjelaca: Bećirović, Korkutović (cap.) 29, Taletović 12, Kudić 2, Dostović 8, Šabić 4, Hadžikić 2, Agić 9, Imamović, Jahić, Halilović. Trener:Memić Mirza /Press Millenium/

Vaš komentar na članak: