Stanari zgrade Kula u Živinicama još nisu upoznati sa epilogom svoje peticije, koju su uputili nadležnim organima zbog gradnje poslovno-stambenog objekta na mjestu nekadašnje Romanije.Ovaj objekat gradi Simbra d.o.o. Tuzla i to uz sami bok Kule, koja ima 24 stana, tako da zatvara prozore stanarima ove prve živiničke višekatnice!

  «Peticiju smo uputili nadležnim općinskim službama u Živinicama i Ministarstvu za prostorno uređenje i zaštitu okolice u Vladi TK.Od Ministarstva smo dobili odgovor vezano za bespravnu gradnju Sinbrine zgrade, u kojem nas obavještavaju da su uputili dopis Službi za poduzetništvo i inspekcijske poslove općine Živinice, da u skladu sa Zakonom o prostornom uređenju donesu odgovarajuće zakonom predviđene mjere.Očekujemo da ćemo biti zaštićeni jer je Ministarstvo na vrijeme poduzelo potrebne mjere», kaže jedan od potpisnika, ugroženi stanar Kule Ferid Ikanović.

  Ostaje da sačekamo šta će uraditi nadležni općinski organ i kako će ovaj spor biti riješen, kako bi se okončala neugodna situacija, koja bi ugrožene stanare mogla natjerati na iseljenje iz svojih stanova!/Š.Gadžo/

Kula-šta će donijeti peticija?
 

Vaš komentar na članak: