Među mladim talentima BiH koji mnogo obećavaju svakako je i Živiničanin Mirza Bulić, košarkaš u tuzlasnkoj Slobodi.U prošlom kolu protiv Zrinjskog potvrdio je svoj talenat, kada je  40 sekundi prije kraja  postigao važne poene, koji su Slobodu doveli do pobjede!

  U igri protiv Mostaraca postigao je 13 poena i imao 7 skokova, što je znak da će mu trener Senad Muminović i dalje iz utakmice u utakmicu povećavati minutažu.Osim u Slobodi Mirza Bulić nastupa i za Gradinu iz Srebrenika, a o tom angažmanu kaže:

  „Igram na dvojnu licencu radi sticanja iskustva i samopouzdanja, tako kada nemam utakmice sa Slobodom  igram za Gradinu, jer su stručnjaci u našem timu ocijenili da je to najbolje za moje napredovanje“.

  Član Slobode postao je 2008.godine, a već godinu kasnije debitovao je protiv Gruda, kao 17-godišnjak. O svojim počecima kaže:

   „Košarkom sam se počeo baviti u Mileniumu 2001.godine, gdje su treneri bili Vaha, Jasko i Admir Herić koji je najviše radio sa mnom.U  raznim selekcijama Mileniuma odigrao sam niz utakmica, što mi  je pomoglo da kao igrač brže napredujem,“ prisjeća se mladi košarkaš Mirza, inače maturant u Elektro tehničkoj školi.

   Narednu utakmicu Sloboda igra protiv ekipe Brotnja iz Čitluka, što će biti nova šansa  Mirzi Buliću da pokaže svoje umijeće među koševima. Njegove igre od samog početka privukle su pažnju stručnjaka, pa je već  nastupao za juniorsku reprezentaciju BiH. Na Prvenstvu Evrope  u Izraelu igrao je u velikoj formi, a najviše koševa  dao je vršnjacima Škotske, čak  27, uz još  12 skokova.

   „Svakom sportisti je najveća čast igrati za reprezentaciju, pa tako i meni.Zadovoljan sam postignutim, ali znam da još mnogo moram raditi, kako bi opravdao povjerenje koje u mene imaju  košarkaški stručnjaci u Slobodi, ali i reprezentaciji Bosne i Hercegovine“, isitiče Bulić./Š.G./

Mirza Bulić sa osvojenim peharom za Gradinu, na turniru "Bebe i Džons" 14.oktobra prošle godine u Živinicama
 

Vaš komentar na članak: