Sinoć je u Narodnom pozorištu u Tuzli održana manifestacija izbora Miss Tuzlanskog kantona, na kojem su živiničanke postigle vrlo dobar uspjeh.Obje Emine plasirale su se na dalja takmičenja, odnosno za izbor Miss Federacije BiH.

 Tuzlanka Dinela Hodžić  postala  je Miss Tuzlanskog kantona za 2012.godinu, prva pratilja je Edvija Bećirović iz Kalesije, druge je misica Živinica Emina Muminović, dok je miss šarma  Emina Turalić, koja je na izboru za Miss Živinica bila druga pratilja. Miss fotogeničnosti postala je Renata Kešina iz Tuzle, Miss medija Irma Kudumović, Miss publike Erna Kovačević, dok je za Miss BTV Fashion proglašena Ilvana Tursunović.

   Nakon što je postigla zapažen uspjeh i plasirala se na dalje takmičenje, Emina Muminović nam je rekla:

  "Prije svega zahvalila bih se podršci naše lokalne zajednice, na čelu sa načelnikom Hasanom Muratovićem. Trudila sam se da predstavim Živinice najbolje što sam mogla i na osnovu postignutog rezultata u tome sam uspjela, mada sam se nadala boljem plasmanu! Ali, šta je tu je,idem dalje. Ovo je bilo još jedno prelijepo iskustvo za mene i divno druženje sa djevojkama. Očekujem još pobjeda na narednim takmičenjima za izbor najljepših djevojaka BiH!.

  Čestitke za dvije živiničke Emine stižu od poznanika, prijatelja i rodbine, a Miss Živinica iz 2008.godine, Senka Imamović, takođe se pridružuje čestitkama i kaže:

  "Dobro je za naš grad da smo tako izvrsno prošli na izboru najljepših djevojaka Tuzlanskog kantona.Time se nastavlja kontinuitet izbora lijepih djevojaka sa ovih prostora, koji je uvijek imao šta pokazati kada su u pitanju pripadnice ljepšeg pola. Čestitam Emini Muminović i Emini Turalić i očekujem da će isto tako dobro proći i na izboru Mis F BiH".

 Tih 8 ljepotica stekle su pravo učešća na Izbor za Miss Federacije BiH 2012. godine.Manifestaciju izbora Miss Tuzlanskog kantona začinilo je još nekoliko Živiničana. Nastupio je pobjednik Operacije trijumf Adnan Babajić, te Plesni klub Plamingo Živinice-Gračanica, pod upravom Edine Hadžić./Š.Gadžo/

Emine Turalić i Muminović za Miss Federacije BiH
 

Vaš komentar na članak: