Novi prvaci Tuzlanskog kantona na takmičenju osnovnih škola "Misli mine" postali su učenici Prve osnovne škole Živinice i tako su se uspjeli plasirati na federalno takmičenje.Ranije smo pisali da su učenici ove škole postali općinski šampioni, a svoje znanje uspjeli su pokazati i u veoma jakoj konkurenciji.

 Takmičenje je danas održano u Kalesiji, a općinsku ekipu Živinica predstavljali su Seid Gušić, Antonela Krešić i Emina Suljić, koje je pripremao nastavnika Avdo Memić i nakon pobjede izjavio je:

  "Poslije pobjede na općinskom takmičenju imali smo kraću pauze, a potom smo se  dobro pripremili za kantonalno prvenstvo u Kalesiji, tako da ni uspjesi nisu izostali.Imali smo jaku konkurenciji, osvojili smo svih 20 bodova, dok je na drugom mjestu sa dva boda manje Osnovna škola Banovići.U našim pripremama, kao i današnjem takmičenju u Kalesiji imali smo punu podršku Crvenog križa Živinice i zahvaljujemo im se na pomoći".

  Nakon pobjede u Kalesiji Seid Gušić je bio sretan, danas poslije podne već smo ga zatekli na drugim aktivnostima, na treningu košarkaša Milenija i rekao nam je:

 "Bio nam je fin osjećaj biti prvak na općinskom takmičenju, a možete misliti kako nam je bilo danas kada smo postali prvaci Tuzlanskog kantona. Osvojili smo sve bodove, sve zadatke uspješno smo riješili, jedino smo mislili da još neko ima takve dobre rezultate pa da bi podijelili prvo mjesto.Ali, pokazalo se da smo jedino mi sve riješuili kako treba", kaže maturant Prve osnovne škole Seid Gušić.

  Direktor Prve osnovne škole Mirza Zukanović nije krio zadovoljstvo zbog postignutog uspjeha njegovih učenika, te im je uputio čestitke:

  "Zadovoljstvo je biti direktor škole koja ima mnogo pobjednika, mnogo kvalitetnih, disciplinovanih i marljivih učenika.Nastavljamo i ove godine postizati velike rezultate i ja ovoj ekipi čestitam na uspjehu".

  Svakako, i mi se pridružujemo čestitkama ekipi Prve osnovne škole za osvojeno prvo mjesto na TK./Š.Gadžo/

Pobjednička ekipa Prve OŠ Živinice, sa osvojenim diplomama, nastavnikom Memićem i sekretarom CK Živinice Halidom Aljićem
 

Vaš komentar na članak: