Direkcija izbora Mis BiH za Mis svijeta 2012, kao i svake godine djeluje pod motom humane misije, a ovoga puta riječ je o promotivno-edukativnoj humanitarnoj akcija “Prevencija raka dojke”, pod nazivom “Nosim ružičasto za moju mamu”. Svrha akcije je, kako i naziv poručuje, edukovanje pripadnica ljepšeg pola o prevenciji nastanka karcinoma dojke.

 I prilikom izbora Miss Živinica, nedavno održane u našem gradu, djevojke su tokom dana promovirale ovu humanitarnu poruku, a u tom stilu protekla je i večernja manifestacija, o koioj je voditeljica, inače misica BiH iz 2008.godine, Njegica Balorda poručila posjetiocima u velikoj sali BKC u Živinicama:

 "Djevojke, takmičarke izbora za Mis BiH 2012. godine, dijelile su edukativne prospekte ženama na živiničkim ulicama. Tema ovogodišnjeg izbora Mis BiH je prevencija raka dojke. Znamo da veliki broj žena obolijeva od ove bolesti zbog čega smo ovom akcijom željeli da skrenemo pažnju svim ženama koliko je važno na vrijeme otkriti ovu opaku bolest. Cilj nam je da zajedničkim snagama edukujemo javnost da se o ovoj temi više govori", istakla je Njegica Balorda.

 Izbor Mis BiH za Mis svijeta, ljepota sa svrhom, postao je tradicionalna manifestacija u kojoj učestvuju mlade djevojke s područja BiH, pa kao takav promoviše mladost, ljepotu, ali i pozitivne društvene vrijednosti. Posebno podržava i promoviše razne humanitarne akcije, a jedna od njih je i „Nosim ružičasto za moju mamu", i u tom znaku protekao je i izbor za Miss Živinica./Š.G./

Sa izbora Miss Živinica 2012.
 

Vaš komentar na članak: