Kung fu kao omiljeni sport ima sve više pristalica među mladima. U Klubu Mortal Kombat ovih dana organizovali su vanredno polaganje za tri svoja člana, koji su prije vremena uspjeli savladati predviđene vještine, a  uspješni u svim drugim oblastima, kao što su obrazovanje, kultura i drugi  sportovi.

 "Zbog njihove požrtvanosti i zalaganja morali smo napraviti vanredno polaganje, jer su prije vremena savladali program Svjetske Wing Chun asocijacjie za prvi i drugi stepen", reako nam je predsjednik kluba Dražan Pantelić.

 Prvi stepen uspješno su položili Amar Tulumović i Miza Mešanović, a drugi Ismir Brkić.

 Amar Tulumovic je odličan učenik u Prvoj osnovnoj skoli Živinice, vrlo talentovan praktičar TWC vještine, kao i uspješan takmičar u biciklizmu.

  Mirza Mesanović je student medicine 4. godina i u indeksu ima sve destke, vrlo je uspješan i talentovan praktičar TWC vještine.

  Drugi stepen uspješno je polozio Ismir Brkić, takođe vrlo uporan praktičar TWC vještine i odličan učnik Gimnazije Živinice.

  Predsjednik i trener Kombat Mortal kluba Dražan Pantelić ističe važnost zdravaog načina života i bavljenja sportom:

  "Želim istaći da u ovakvim vremenima, kada se omladina pod sredstvom brenda, televizije i interneta sve više odlučuje na neke nesporske i kulturne aktivnosti, šiša se na ćelavo ili neke čroki frizure, tetoviraju se i glume neke MMA borce i dr.jedu i piju razne proteine, steroide gutaju sve vrste hemijskih sastava da bi iz ne svatljivih razloga postigli nešto na nekim najnižim nivoima takmičarskih organizacija, a time uništavajući prvenstveno svoje zdravlje, želim skrenuti pažnju na rodtelje da obrate pozornost na te preparete, jer se u javnosti malo ili nikako ne priča o tome. Takođe zelim reci da još uvijek na našim prosotrima ima i škola tradicionalnog sistema obuke, koja prvenstveno obraća pažnju na zdravlje i prirodno oblikovanje tijela i razvoja mišića kod naše djece, kao i psihičko obrazovanje i usmjeravanje na rad, disciplinu, trud, zalaganje i odricanje- sve u cilju poboljšanja psihofizičkih-motorickih sposobnosti pojedinca. Drago mi je da naša škola svakim danom sve više pokazuje da prirodni način vježbanja, kao i program Svjeske Wing Chun asocijacije pravi prave i isklesane učenike koje prvenstveno obraćaju pažnju na svoje zdravlje, obrazovanje i kulturu".

Nakon polaganja zajednički snimak
 

Vaš komentar na članak: