Danas je u sali za tjelesni odgoj Prve osnovne škole u Živinicama održan seminar, na kojem je svjetski najprizantiji majstor tradicionalnog Wine Chun  kung fu, gosp.Cheaung održao predavanje o značaju refleksa u ovom borilačkom sportu.

 "Od posebnog su značaja poznavanja refleksa prilikom bliskih kontakata kod ove, ali i svake druge borilačke vještine. Danas smo praktikovali mnoge važne elemente i vještine kung fua, a važni su i u boksu, što je takođe u praksi pokazano", rekao je Chung.

 Pred velikim brojem članova Mortal Kombata demonstirane su razne vještine, koje će vrijednim i upornim članovima mnogo značiti. Predsjednik kluba Dražen Pantelić je istakao da je od velike važnosti što je seminar vodio jedan od najvećih svjetskih boraca tradicionalnog stila i da su mladi Živinica imali priliku sticati znanja i vještine od tako poznatog stručnjaka.

 Za doprinos u radu kluba i afirmaciji kung fua u našem gradu nagrađen je GM Chung, a nagradu mu je uručio aktivista MZ Rudar i vijećnik u OV Živinice Nail Jusić, koji je takođe od kluba dobio zahvalnicu za doprinos širenju tradicionalne Wing Chen vještine u Bosni i Hercegovini. Primajući priznanje Nail Jusić je rekao:

 "Nama u Živinicama je čast što smo imali priliku ugostiti tako značajnu ličnost iz ovog borilačkog sporta i nadam se da će od danas ovo biti još popularniji sport u gradu i da će privlačiti sve više mladih"./Š.Gadžo/

Dodjele priznanja Cheungu i Jusiću

Demonstracija borilačke vještine

Učenici pažljivo prate izlaganje Cheunga

Seminar privukao veliki broj mladih

Među učesnicima seminara i najmlađi članovi
 

Vaš komentar na članak: