Fudbaleri Veleža sa upravom kluba i trenerom Dževadom Šećerbegovićem danas su stigli u Mostar, gdje će sutra /srijeda/ igrati prijateljski meč protiv Veleža.Ekipa Priluka toplo je dočekana u Mostaru i ovo je prvi okršaj Prilučana sa slavnom ekipom iz grada na Neretvi.

 
 Veleža je već odigrao nekoliko prijateljskih utakmica, dok je Priluk nakon subotnjeg prvog okupljanja praktično odmah krenuo na nogometni susret.Tokom zimske pauze i Priluk je planirao  odigravanje pripremnih utakmica, a Velež je prvi na tom spisku. 
 
  Poznavaoci fudbala u Mostaru dobro se sjećaju trenera Šećerbegovića, bivšeg igrača Slobode, koji je znao u svoje vrijeme rastužiti navijače "Rođenih". Ipak, pokazali su interesovanje kako bivši fudbaleri, tako i navijači Veleža, te je naš trener često bio okružen pažnjom ljubitelja nogometa u Mostaru.
 
 Prva kontrolna utakmica sa Veležom se igra sutra u 12 sati na stadionu FK Blagaj. Mediji u Hercegovini prvo su objavili vijest da Velež igra sa Slavenom, valjda su mislili da kod nas postoji samo Slaven, pa će imati priliku da upoznaju i našeg drugog Drugoligaša-Priluka./Š.G./ 

Vaš komentar na članak: