U Udruženju sportskih ribolovaca Mrena čine napore da pred novu sezono urede oštećene porstore popularnih Bara kraj Spreče u Malinama, kako bi uskoro organizvali klupsko takmičenje. Poznato je da su ranijih godina na Barama održavana državna takmičenja i gdje su ribolovci rado dolazili.

 "April je mjesec čistoće i nije slučajno što smo počeli uređenje oštećenih Bara, tim prije što smo dobili sredstva od Ministarstva prostornog uređenja i okoliša u Vladi TK. Uređenjem  Bara produžićemo ribolovnu stazu za djecu, za 20 novih mjesta za takmičenje, tako da će svi dobiti svoj dio ove lijepe vodene površine. Na ovoj stazi 15.maja ćemo održati udruženjsko takmičenje, čime ćemo stazu isprobati uoči nove sezone. Dio sredstava utrošićemo i na stazu rijeke Spreče, pošto nam je potrebna i staza sa tekućom vodom", objašnjava nam predsjednik USR Mrena Živinice Dragi Hiltner.

 Radovi na uređenju lokacije Bare povjerena je firmi SE-Sarajka, čija je mehanizacija ovih dana angažovana na realizaciji obnove oštećene ribarske oaze na Malinama./Š.G./ 

Aktivisti Mrene nadgledaju radove na uređenju ribarskih staza

Mehanizacija spremna obaviti najzahtjevnije zadatke
 

Vaš komentar na članak: