Nakon niza maturskih večeri ovih dana održavaju se i susreti bivših učenika živiničkih srednjih škola, koji su završili četvrte razrede u školskoj 1986/87. godini. Susrete su organizovali bivši učenici Poljoprivredne, Mašinske i Elektro tehničke škole.

 Na prozivci su bila odjeljenja razrednih starješina Tihomira Vasića, Seada Konjevića, Đule Garašević i Milenka Sokića.

 Advija Čaušević, nekada učenica, a danas profesorica MSŠ Živinice ističe kako je njeno odjeljenje bilo jedno od najboljih:

 "Imali smo 26 učenika u odjeljenju, a odličnim uspjehom razred je završilo 23 učenika i to je bila sjajna generacija, što se kasnije potvrdilo i u praksi, jer su gotovo svi postali uvaženi stručnjaci u poslovima kojim se bave".

 Od oko 150 učenika na današnjoj prozivci na času odjeljenske zajednice odazvalo se oko 40 bivših učenika. Mnogi su opravdano odsutni, jer ih ima na gotovo svim kontinentima, ali oni koji su na prostoru bivše Juge a nisu došli, dobili su neopravdan izostanak. Izuzetak je Tatjana Ninković, koja nije obavještena o ovom susretu. Ali, Nevenka Tadić je došla iz Makarske:

 "Praksa je da se okupljamo svakih 5 godina i sretna sam što sam ponovo u Živinicama i među dragim školskim drugovima. Svi su uspjeli u životu i to me raduje".

 Profesor Sead Konjević je u međuvremenu završio studij prava i dijeli pravdu u Općinskom sudu Živinice, a o današnjem susretu kaže:

 "Kao razredni starješina rado se odazovem ovakvom pozivu bivših učenika. Mnogo toga saznama što ranije nismo znali, posebno kako se ko snalazio i nešto krio od profesora, a danas o svemu ravnopravno razgovaramo. Posebno želim istaći da je ovo bila izuzetno uspješna generacija učenika", kaže prof-sudija Konjević.

 Za doktora veterine Nevresa Paprikića ovo je takođe bio poseban dan:

 "Danas je za sve nas ovo bio veliki dan, mnogo smo se poželjel, a odradili smo sve što je bilo na dnevnom redu, kao: prozivka na času odjljenjske zajednice, evociranje uspomena, fotografisanje i na kraju "službenog " dijela druženje kod Joze u ovdašnjem motelu"./Š.Gadžo/         

Grupa bivših maturanata

"Prozivka" na času odjeljenjske zajednice
 

Vaš komentar na članak: