Podjelom svjedočanstava danas su se učenici Mješovite srednje škole Živinice oprostili od nastavnog dijela tekuće školske godine, naravno, osim onih koji su upućeni na popravne ispite.

 Jedno od najboljih odjeljenja je II-E1 elektrotehničara, čiji je razrednik prof. Halid Alibašić.Ovo odjlejenje od 29 učenika je bez ponaavljača-svi su uspješno završili i prelaze u treći rzred.

 "Dakle, prolaznost je 100 odsto, uz 15 odličnih učenika, 12 vrlo dobrih i 2 učenika koji su završili razred s dobrim uspjehom.Srednja ocjena je maksimalnih 4,45.Čestitam svojim učenicima, jer su tokom cijele godine pokazali maksimalno zalaganje, bili su primjernog vladanja, disciplinovani i to je ključ uspjeha", kaže nam raztredni starješina prof.Halid Alibašić.

 Od 15 odličnih učenika njih 3 dobili su pohvale, jer su im u svjedočanstvima upisane petice iz svih nastavnih predmeta.To su Ermin Habibović, Naida Halilović i Nihad Ramić.

 U I-D1 stolara razrednika prof.Mehe Hodžića po posljednji puta u ovoj školskoj godini okupili su se učenici da bi dobili svoja svjedočanstva.Budući majstori su prvu godinu uspješno završili, mada ima i ponavljača.Raport razrednika Hodžićaglasi:

  "Imamo 23 učenika u odjeljenju, od kojih je 5 upućeno na popravni ispit, a 3 učenika će ponavljati razred.Srednja ocjena je 3,10.U odjeljenju imamo 4 odlična učenika, od kojih jedan sve petice i nagrađen je pohvalom".

  Sve petice u dnevniku i svjedočanstvu imala je odlikašica Merima Avdibašić i o svom trijumfu kaže:

  "Presretna sam što sam najbolja u razredu, ovo nam je prva godina u srednjoj školi, nastaviću i dalje truditi se, kako bi i u narednim razredima bila odlična.Nakon što završim treći razred za stolara nastaviću četvri za tehničara, a poslije idem na fakultet.Odjeljenje je sastavljeno od dobrih drugarica i drugova, nastavićemo se i dalje družiti, mada žalimo što jedan manji broj učenika nije ozbiljno shvatio svoje obaveze te će ponavljati razred".

 Među boljim odjeljenjima MSŠ svakako je i III-E1, elektrotehničara, porfesora Mile Miškovića.Ovo odjeljenje broji 29 učenika, koji su danas dobili svjedočanstva, a bilo je i pohvala.

 "U odjljenju imamo 9 odličnih učenika, od kojih 8 imaju sve odlične ocjene i nagrađeni su pohvalama.Nadalje, imamo 9 vrlodobrih, 11 dobrih i jedan učenik je upućen na popravni ispit.Srednja ocjena odjeljenja je 4", objašnjava nam razrednik Milo Mišković.

 Odlični učenici sa svim peticama iz nastavnih predmeta i dobitnici pohvala su  Rahima Halilović, Nihad Ibrahimović, Hidajet Kolčaković, Elvir Lonić, Ahmet Malbašić, Muamer Žigić i blizanci Ibrahim i Redžo Muratović.

 Jedna od najboljih u odjeljenju Rahima Halilović nije krila zadovoljstvo što je dobila pohvalu:

 "Iza mojih petica stoji mnogo rada i odricanja.Svaki predmet maksimalno dobro pripremam i rezultati nisu izostali.Osim odličnih ocjena iz svih nastavnih predmeta član sam i školskih sekcija, tako da imamo priliku svoja znanja proširivati"./Š.Gadžo/

Budući stolari razrednika prof.Mehe Hodžića
 

Vaš komentar na članak: