Među najboljim odjeljenjima Mješovite srednje škole Živinice svakako su učenici odjeljenja II-e1 Elektro tehničke škole.Ovo odjeljenje broji 31 učenika, od kojih je 10 odličnih, 16 vrlo dobrih i svega 5 dobrih, dok se za loše učenike ovdje ne zna!

   „I prošle godine svi učenici su uspješno završili razred, dakle malo je reći da je to odjeljenje bez ponavljača, jer vlada zdrav takmičarski duh u kojem svi teži postići maksimalno dobre rezultate. Osim uspjeha u nastavnim predmetima mnogi učenici su članovi brojnih tehničkih sekcija, ali i drugih, kao što su sportski klubovi u gradu“, kaže razrednik II-e1 Milo Mišković, profesor grupe predmeta elektrotehnike.

     Svi profesori hvale učenike ovog odjeljenja , pa i profesorica engleskog jezika Melisa Hamzić:

    „To je najbolje odjeljenje u kome predajem. Veoma su dobri i disciplinovani učenici, koji tokom cijele godine marljivo rade, pa zato i rezultati ne izostaju.Malo je odjeljenja a da su gotovo svi učenici odlični ili vrlo dobri“.

     Među učenicima koji imaju petice iz svih predmeta su Muamer Žigić, Hidajet Kolčaković, Rahima Halilović, blizanci Ibrahim i Redžo Butković, Elvir Lonić, Armin Alić i dr.

    „Volim nogomet i prije tri godine prešao sam iz Omladinca u kadete Slavena.Želja mi je da uz školu budem i dobar fudbaler“, kaže nam odlikaš Armin Alić, a njegovim primjerom krenuo je i Abdurahman Butković, takođe kadet Slavena..

   Za Muamera Žigića su izabrni predmeti matematika i fizika, a kada završi srednju školu želja mu je da studira Elektro tehnički fakultet u Tuzli.Rahima Halilović /slika na naslovnici/ voli recitovanje, a tome je bila sklona još u Osnovnoj školi Gračanica, gdje je često nastupačla na školskim priredbama i akademijama.

    U školi uspješno djeluje sekcija elektrotehničara, sa raznovrsnim programskim aktivnostima, kao što su izrada let svjetiljki, a posebno su se članovi sekcije istakli razvođenjeme kablova za intrnet u svojoj školi i obnova instalacija zapaljene učionice od prošle godine.

    Malo je odjeljenja koja imaju tako malo izostanaka sa nastave kao II-e1.Razrednik Milo Mišković o tome kaže:

    „U školi je prosjek izostanaka sa nastave oko 20 časova, dok je u ovom odjeljenju oko 12 časova, uglavnom se radi o opravdanim izostancima.Otuda nije ni čudo da je ovo odjeljenje među najboljima u školi, pa na kraju u dnevnicima očekujemo da će svi imati primjerno vladanje“! /Š.Gadžo/

II-e1-među najboljima u MSŠ
 

Vaš komentar na članak: