Danas je u Mješovitoj srenjoj školi Živince održana svečana podjela diploma učenicima završnih razreda tehničke i stručnih škola.Tim povodom učenici mlađih razreda su im pripremili prigodan program za ispraćaj i rastanak od škole u kojoj su sticali svoje obrazovanje tokom proteklih 3 ili 4 godine.

 Učenicima diplomantima se obratio direktor MSŠ prof.Ramiz Glavić i poželio im puno sreće u nastavku svog daljeg školovanja:

 "Čast je danas biti među našim učenicima koji su završili svoje srednjoškolsko obrazovanje.Ispraćamo 330 učenika koji su bili raspoređeni u 11 odjeljenja i moram reći da se ova generacija završnih razreda isticala po uspjesima koje je postizala u nastavi i vannastavnim aktivnostima.Brojni su uspjesi na raznim takmičenjima u organizaciji Pedagoškog zavoda Tuzla i Ministrastva obrazovanja TK, tako da smo imali osvojena prva mjesta od opštinskh do kantonalnih i državnih prvenstava".

 Za učenika generacije proglašena je Lejla Bajrić, kojoj je direktor škole Ramiz Glavić uručio posebno priznanje i nagradu. Lejla je završila Mašinsku tehničku školu-kompjutersko projektovanje, imala je od početka sve odlične ocjene, isticala se u vanškolskim aktivnostima, te je zasluženo primila ovo priznanje. Nagrade su dobili i učenici koji su u toku tro ili četverogodišnjeg školovanja postizali odličan uspjeh.

  Od ukupnog broja učenika koji su završili školovanje u MSŠ Živinice 50 odsto ih je izjavilo da će nastaviti obrazovanje na odgovarajućim višim šklama i fakultetima.Na kraju, odajemo čestitke učenicima nižih razreda koji su prigodnim programom, uz pomoć profesorice Samire Ramić, ispratili svoje kolege -učenike završnih razreda./Š.Gadžo/

Direkotr MSŠ Ramiz Glavić

Elektro tehničari MSŠ Živinice

Učenica generacije Lejla Bajrić
 

Vaš komentar na članak: