Po nalogu Općinskog suda u Živinicama, pripadnici policije OKP PU Živinice u petak su izvršili pretres stana kojim raspolaže i kojeg koristi Darko P. ( 1972.) iz Živinica.Tom prilikom u stanu je pronađen 1 paketić od najlona u kojem su se nalazila četiri paketića od alu folije sa sadržajem svijetlo smeđe praškaste materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Heroin.

 Pronađen je i jedan paketić od najlona cigareta u kojem se nalazilo 8 paketića sa sadržajem materije, koja također podsjeća na opojinu drogu Heroin. Pronađen je i jedan paketić papirića „ rizla“, 10 komada tableta „ Leponex“ , 6 komada tableta „ Subotex“, te 1 komad tableta bijele boje sa oznakom B2 i jedan manji broj izlomljenih tableta svijetlo plave boje.

 Pronađeni predmeti su privremeno oduzeti i dostavljeni Općonskom sudu Živinice, a nakon toga su po Naredbi sudije za prethodni postupak, praškasta materija i drugi predmeti dostavljeni na vještačenje u MUP TK-a.Licu Darki P. izdata je potvrda o oduzimanju slobode i isti će nakon zavedene kriminalističe obrade biti predat Kantonalno tužilaštvu, stoji u sopštenju MUP-a TK.

Vaš komentar na članak: