U proteklih 24 sata na drumovima područja Tuzlanskog kantona dogodilo se ukupno 8 saobraćajnih nezgoda, u kojima su pored pričinjene materijalne štete na vozilima, 4 lica zadobila teške tjelesne povrede, dok su 6 lica zadobila lakše tjelesne povrede.

  Na teritoriji djelovanja policijske uprave Živinice dogodile su se dvije saobraćajne nezgode.Tako je sinoć oko 21,10 sati na magistralnom putu M 18, u mjestu Stupari, općina Kladanj, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je Barbara V., rođena 1976. godine iz Sarajeva, upravljajući pmv. marke đip, marke "Toyota RAV 4", reg. oznaka 834-J-552, izgubila kontrolu nad istim, a nakon toga sletjela u korito rijeke Gostelje.

  U navedenoj nezgodi Barbara V. zadobila je lakše tjelesne povrede, dok je suvozač Dejan Š., rođen 1978. godine iz Sarajeva, zadobio teške tjelesne povrede. Uviđaj su izvršili službenici OKP PU Kladanj.

  U drugoj saobraćajnoj nesreći juče oko 13,10 sati na magistralnom putu M 18, u mjestu Karaula, općina Kladanj, učestvovali su Asim M., rođen 1960. godine, upravljajući pmv. marke "Opel Astra" Franacuske reg. oznaka 7805ZF74 i Milovan M., rođen 1987. godine iz R Crne Gore, koji je upravljao pmv. marke VW "Pasat", reg. oznaka NK-BB755.

  U navedenoj saobraćajnoj nezgodi kao suvozač u vozilu Pasat Radmila M., rođena 1960. godine, iz Crne Gore, zadobila je teške tjelesne povrede, a Biljana M., rođena 1972. godine, zadobila je teške tjelesne povrede, konstatovane od strane ljekara u UKC Tuzla.

   Uviđaj na licu mjesta izvršili su službenici OKP PU Kladanj./MUP TK/

Vaš komentar na članak: