Prema informacijama iz Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, načalenik općine Živinice Hasan Muratović, koji je nedavno ranjen,  i dalje je na liječenju u ovoj zdravstvenoj ustanovi  i uspješno se oporavlja.

 "Načelnik Muratović i dalje je na lijčenju u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla i uspješno se oporavlja. Osjeća se dobro", kazala je u izjavi za RTV Tuzlanskog kantona Amra Odobašić, glasnogovornica UKC-a Tuzla.

  Podsjećamo, načelnik općine Živinice Hasan Muratović teško je ranjen u četvrtak, 19. novembra na sastanku sa članovima Kantonalnog sindikata zaposlenih u organima uprave u samoj zgradi općine.  Na sastanak je naoružan upao Edhem Šaran (57) i pucao u načelnika Muratovića. Motiv je, kako se navodi,  njegov imovinsko-pravni "spor" sa općinom Živinice, koja je bila zakazala rušenje objekta u Šaranovom vlasništvu koji je nelagalno izgrađen.

  Načelnik Živinica je samo provodio zakon i tu nije bilo ništa sporno ali eto, provođenje zakona ga je umalo koštalo života…

 "Šaran je u načelnika iz pištolja ispalio najmanje četiri hica, a dva metka su pogodila Muratovića", potvrdio je kantonalni tužilac Damir Alić.Muratović je zadobio prostrelne rane u predjelu ekstremiteta./Eldar Ibrišimović/

Vaš komentar na članak: