Da u našem gradu ima raznih talenata potvruđuje nam i 19-godišnja djevojka Azra Šabanović iz obližnjih Kovača.
Osnovnu školu je završila u Đurđeviku, nakon toga svoje školovanje nastavlja u Medicinskoj školi u Tuzli, kao izuzetno dobar učenik.

  Nakon srednje škole, Azra se ipak odlučila za pjevanje. Pjevanjem se počela baviti u svojoj 16 godini.
Prvi puta je svoj muzički talenat pokazala na festivalu pjevača amatera u Kalesiji, gdje je osvojila prvo mjesto i snimila singl pod nazivom PAMTIŠ LI ĆERKU OČE.

  S obzirom da je Azra još mlada i da je tek ušla u muzičke vode još nije imala svoj koncert, ali to svakako uskoro očekujemo. Dugo vremena je radila sa Alhambra bendom kao predgrupa mnogim pjevačima kao što što su Šemsa,Jana,Kejdura,Crni,Asim Bajrić,Nihad Alibegović,Enes Begović i mnogi drugi. U pripremi je i kompletan album, tako da uskoro možemo očekivati i promociju svih pjesama naše sugrađanke Azre Šabanović.

   O svom dosadašnjem i budućem radu Azra nam kaže:

  "Moj prvi singl pod nazivom PAMTIŠ LI KĆERKU OČE, je autobiografski i pisan je namjenski za mene. Ima mnogo trenutaka kojih se rado sjećam sa muzičke scene, volim muziku i pjevanje i to me čini sretnom. Ono što me posebno raduje je to da uskoro izlazi moj prvi CD na kojem će se naći sve moje pjesme."

  Azra je još uvijek mlada i njeno vrijeme tek dolazi, s toga joj želimo puno sreće u daljem radu. A s obzirom da je već dobila nagradu za najuspješniju pjesmu, sigurni smo da uspjeh neće izostati!/Edita Belkić/

Azra sa priznanjem i osvojenom nagradom za najuspjesniju pjesmu
 

Vaš komentar na članak: