Svakim danom turneje „A foot in the door“, koja uveliko traje po Sjevernoj Americi i Engleskoj, Brit Floyd oduševljava sve veći broj obožavatelja Pink Floyda sa svojim vrhunskim audiovizualnim nastupom koji sa pravom može ponijeti epitet „The World’s Greatest Pink Floyd show“.

  Od 5. oktobra kreću i na europski dio turneje u okviru koje će pored velikh metropola kao što su Pariz, Beč, Madrid, Prag i ostalih 50 gradova posjetiti i Sarajevo i Banja Luku. Koncerti u Bosni i Hercegovini su zakazani za 3. novembar u sarajevskoj dvorani Juan Antonio Samaranch – Zetra i 6. novembra u dvorani Borik u Banjoj Luci.
 
  Brit Floyd su 2010. godine u Liverpoolu osnovali Chas Cole, voditelj agencije CMP Entertainment, i Damian Darlington, gitarist i glazbeni direktor Brit Floyda (koji je imao priliku svirati Davidu Gilmouru na proslavi njegovog 50. rođendana, 1996. u Londonu).

  Turneja je posvećena aktualnom, kompilacijskom, ‘Greatest hits’ albumu Pink Floyda "A Foot In The Door", a vizualno je koncipirana prema posljednjoj turneji Pink Flyod-a, "Division Bell Tour" iz 1994. i uključuje identičnu rasvjetu i video projekcije za svaku pjesmu.

  Na koncertu, koji traje više od dva sata, Brit Floyd izvode većinu hitova iz svih razdoblja Pink Floyda, pa tako i one s najpopularnijeg izdanja, multiplatinastog albuma "The Wall" (1979). Kao dodatni bonus, zbog zahtjeva publike, novi show Brit Floyda uključivat će i punu, 23 minute dugu izvedbu pjesme "Echoes".

  Inače na prošlogodišnjoj turneji gledalo ih je više od 250.000 ljudi, a nastupili su i u najpoznatijoj londonskoj dvorani Royal Albert Hallu.

  Iako cijene ulaznica na turneji prelaze i 100 KM publika u BiH će imati priliku da uživa u ovom istinskom spektaklu po cijenama prilagođenim našem standardu. Cijene ulaznica za Sarajevo i Banja Luku  su identične i od 4. septembra se mogu kupiti putem www.kupikartu.ba i njihove prodajne mreže širom BiH po cijeni od: 29,90 KM za parter, te 24,90 i 34,90 za tribine./PROART Zone/

Brit Floyd oduševljava sve veći broj poklonika
 

Vaš komentar na članak: