Na području Mjesne zajednice Đurđevik ovih ljetnih dana vrše užurbane pripreme na dovršetku započetih projekata, ali i  početak novih.Područje ove MZ odavno je povezano asfaltnim putevima po zaseocima, postepeno se uvodi rasvjeta i rješavaju ostali komunalni problemi.

  Od predsjednika MZ Đurđevik Mevludina Ferhatovića /slika na naslovnici/ saznajemo da je pri kraju dovršetak projekta izgradnje spomen obilježja poginulim borcima:

  „Idejni projekat spomen obilježja djelo je našeg umjetnika Rahmana Šabanovića i očekujemo da će biti završen za Dan šehida-drugog dana ramazanskog Bajrama.Projekat je vrijedan oko 30 hiljada maraka, a dio sredstava sakupili smo nedavnim održavanjem Noćnog nogometnog turnira“.

  U Đurđeviku pripremaju projekat  koji će središte  Mjesne zajednice učiniti ljepšim i funkcionalnijim, o čemu Ferhatović kaže:

  „Riječ je o regulaciji infrastrukture od ulaza u Rudnik Đurđevik do mjesne džamije.Raspisan je tender 28.jula od strane Direkcije cesta F BiH i projekat podrazumjeva izgradnju kanalizacione mreže, rasvjete, sabirne saobraćajnice i pješačkih staza,  sa uređenjem raskrsnice za Rudnik Đurđevik“.

USPIO NOĆNI TURNIR

  U Đurđeviku po tradiciji svake godine organizuju Noćni turnir u malom nogometu, pa je tako bilo i ovih ljetnih dana na školskom poligonu.Do finala su stigle ekipe Limeksa i Pili Hika iz Repuha, a pobjednik je bio Limeks,  te osvojio vrijednu nagradu u iznosu od 1 100 KM, dok je ekipi iz Repuha pripala nagrada u iznosu od 700 KM.

  Na treće mjesto plasirali su se rudari RMU Đurđevik i osvojili 400 KM, dok je 4.ekipa na turniru za taj uspjeh dobila 300 KM.

  Zanimljiva je bila i revijalna utakmica između MZ Đurđevik i Dimijaša iz Tupkovića, koja je osim nogometnim uzbuđenjima obilovala i humorističkim sadržajima!

  Ove godine na noćnom trniru je učestvovalo 20 ekipa, sa preko 200 takmičara-nogometaša i stručnog rukovodstva.Kako smo već napisali dio od prodatih ulaznica namjenjen je za gradnju spomen obilježja i drugi dio za potrebe MZ Đurđevik./Š.Gadžo/

Uskoro novo lice centra MZ Đurđevik

Vaš komentar na članak: