Protekle godine u našim mjesnim zajednicama nije bilo toliko aktivnosti kao ranije, pa sve ono što nije tada postignuto nastojaće se uraditi u ovoj godini. U MZ Oskova ističu da je bilo novih asfaltnih puteva u sokacima, nešto rasvjete i kanalizacije, sportske aktivnosti po uobičajenom "redu vožnje", ali kada se uzme u obzir opšta slika stanja nije ni moglo više.

 To se moglo čuti i na druženju povodom dočeka Nove godine, organizovane po četvrti puta zajedno u prostorijama MZ Oskova, o čemu predsjednik Enver Aljić kaže:

 "Savjet Mjesne zajednice Oskova za svoje građane organizovao je doček Nove godine, bilo je oko 80 gostiju koje je zabavljao sastav braće Gavranović, koji su uvijek uz nas i kada organizujemo svečanosti povodom radnih uspjeha ili u ovakvim svečanim prilikama. Sve je proteklo u najboljem redu, a sijelo je bilo primjereno svačijem džepu, tako da je cijena po stolici iznosila svega 7,50 KM za najosnovnije troškove. Postojalo je veliko interesovanje naših građana, ali zbog ograničenog prostora nije bilo mjesta za sve. Novogodišnje sijelo je trajalo do duboko u noć, ili bolje reći do ranih sati-sve do 5 ujutro".

Asfaltom u svaki sokak

 Uz lijepu muziku, druženje je proteklo i u organizaciji  raznih sadržaja, kao što je tombola sa 18 zanimljivih nagrada, koja je realizovana u dva kruga. Tombola je bila iznenađenje za sve goste ove jedinstvene zabave.

 Kada je riječ o daljoj aktivnosti u MZ Oskova, ono što je propušteno prošle namjeravaju uraditi ove godine, nadaju se povoljnijoj finasijskoj situaciji i više sredstava iz Budžeta općine Živinice.

 "Radićemo na realizaciji novih projekata infrastrukture, želimo pokriti asfaltnom trakom svaki sokak, takođe postaviti  rasvjetu i kanalizaciju. Međutim, sve će zavisti od mogućnosti. Svakako, organizovaćemo i razne humanitarne aktivnosti, a prva će biti organizacija prikupljanja novčanih sredstava za saniranje posljedica požara na kući Saliha Kurtovića na Karauli. Naša je obaveza da pružimo ruku našim sugrađanima kada je to najpotrebnije", ističe Enver Aljić-predsjednik Savjeta MZ Oskova./Š.G./

Sa svečanog dočeka Nove godine

Uz igru i pjesmo dočekali rane jutarnje sate

Veselja i lijepe zabave, uz bogatu trpezu, nije nedostajalo
 

Vaš komentar na članak: