Udruženje mladih "Plamen nade" iz Živinica je u okviru projekta "Il’ si svoj ili samo broj!" kojeg sprovodi Omladinski pokret "Revolt" iz Tuzle jučer realizovalo najavljenu uličnu akciju ispred Mješovite srednje škole u Živinicama.

  Volonteri Udruženja mladih "Plamen nade" su ovom prilikom razgovarali sa mladima o problemima sa kojima se oni susreću u gradu, o onome šta im u gradu nedostaje, šta im smeta i šta bi voljeli promijeniti. Mladima je pružena i mogućnost da u okviru poruka koje su zapisali predlože i moguća rješenja za probleme koje su naveli. U okviru ulične akcije je podijeljen i promotivni materijal kojeg je sponzorisao "Revolt".

  Na osnovu poruka koje su zapisali mladi na jučerašnjoj uličnoj akciji Udruženje mladih "Plamen nade" će uz pomoć Omladinskog pokreta "Revolt" izraditi plan daljih aktivnost i na taj način pristupiti realizaciji druge faze projekta "Il’ si svoj ili samo broj!".

  Mladi su jučer poslali snažnu poruku da ne žele biti samo broj, već da žele da se njihov glas čuje i da se nadležni moraju brinuti o njihovim problemima. Javnost će putem medija biti upoznata o svim daljim koracima koje će Udruženje mladih "Plamen nade" sprovesti tokom realizacije ovog projekta./Udruženje mladih "Plamen nade"/

Aktivisti mladih Plamen nade


 

Vaš komentar na članak: