Učenica Srednje ekonomske škole iz Tuzle Naida Zukić pobjednica je “Trke u štiklama”. Trku je, u okviru humanitarne akcije, a s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za kupovinu mamografa, organizovao Radio Kameleon Tuzla.

  Brojni Tuzlaci prisustvovali su humanitarnoj akciji tokom koje su prikupljana sredstva za kupovinu mamografa. U samoj Trci u štiklama, učestvovalo je 36 prijavljenih takmičarki a 14 njih je ušlo u finale. Stazu od 50 metara najbrže je istrčala Naida Zukić koja je na nogama imala štikle visine jedanaest cantimetara. Druga je bila Lejla Trle a treća Emina Galić. One su ponijele i vrijedne nagrade. Sa utješnim nagradama nagrađene su i ostale učesnice finala. Sve nagrade obezbijedili su  prijatelji projekta Mercator, Vitalis, Alma Ras, DM, Detas, Farah, Foto Žunić, Aqua Vita.

  Pred početak manifestacije okupljenima su se obratili i ljekari koji su cijeli svoj radni vijek posvetili borbi protiv raka dojke i grlića maternice, Amila Halilčević i Ermina Iljazović. Jasna je bila njihova poruka – opaka bolest ne bira spol, nacionalnost, rasu – oboljelima treba obezbjediti kvalitetno liječenje.

  Nije nedostajalo ni dobre zabave za koju su se na manifestaciji pobrinuli domaćini, Radio Kameleon. Nastupili su, između ostalih, Vokalni ansambl Iskre i grupa IF.

 Akcija prikupljanja sredstava za kupovinu mamografa nastavlja se a organizatori najavljuju i nove humane aktivnosti./H.M./

Start učesnica Trke u štiklama

Veliko interesovanje za takmičenje "Štiklica"
 

Vaš komentar na članak: