Naši talenti:Borgi i Truma

Mnogi se još uvijek pitaju zaštio je Slaven ispao iz Prve lige.Jedan od razloga svakako je odlazak na polusezoni Semira Borogova i Eldina Trumića u Njemačku. Dok su oni igrali na polusezoni Slaven je zauzeo 6.mjesto, a poslije kola su krenula nizbrdo!

  Semir Borogovac danas igra za klub  Tus Russingen iz Njmačke, gdje je igrao i prošle sezone, ali pošto nije imao odgovarajuće papire morao se vratiti prije okončanja prvenstva. Nakon završene sezone bio je na probi u Željezničaru, gdje nije ostao
,te se vratio ponovo u Tus Russingena.Ali, imaće u Želji kada žaliti za našim Semirom. O svom ponovnom dolasku u taj klub kaže:

  "Nakon polusezone provedene u Tus Russingena,ostavio sam zaista dobar utisak
bili su zadovoljni sa mnom u svakom smislu te riječi i sada na pauzi bilo je nekih kombinacija za premijer ligu u Bosni, ali u nas je teška situacija, nažalost neke druge stvari igraju ulogu i onda s obzirom da su me željno isčekivali u Tus Russingenu,
razmislio sam i odlučio ponovo da se vratim. Sigurno je da sam izabrao teži put za moj napredak u karijeri, ali i do sad sam se borio, tako da ću i sada tako nastaviti, kako bi  odavde otišao u jači takmičarski rang. Zbog toga sam najviše došao  ovdje, jer se cijeni kvalitet, a i ja isto vjerujem u sebe i evo krenulo je kako treba".

  Povratak Semira Borogovca u ovaj klub bio je briljantan jer je već na prvoj utakmici postigao gol.

  I Eldin Trumić nastavlja dobrim partijama. Nakon odlaska iz Slavena, 22-godišnji Eldin Trumić nastavio je karijeru u SV Wilhelmshaven u Njemačkoj, ekipi koja se takmiči u Regionalliga Sjever i trenutno se nalazi na 10.mjestu tabele, poslije odigrana dva kola, što svakako nije krajnji domet njegovog kluba.  

 U ovom klubu igraju fudbaleri vrijednoti do 100 hiljada Eura, a Trumićeva cijena u slučaju transfera iznosila bi 75 hiljada Eura, što znači da je u ovom klubu među bolje vrednovanim igračima.Osim Trumića za ovu ekipu iz BiH još nastupa Admir Softić, koji je takođe procjenjen na tržištu nogometa kao i naš Trumić.

  Poželimo ovim našim fudbalerima mnogo uspjeha, jer svojim talentom oni to i zaslužuju./Pripremila:E.Belkić/

Eldin Trumić u akciji

Semir Borogovac očekuje poziv u jači klub