Tuzlak Rasim Džeko (1972), nestao je prije dva dana oko 21.30 sati. Tuzlanskoj policiji nestanak je prijavljen jučer, a njegova porodica nema nikakvih podataka gdje bi se on mogao nalaziti. 

 
– Policija je poduzela odgovarajuće aktivnosti na pronalaženju ovog lica- rečeno je za portal "Dnevnog avaza" u policiji.      
 
Džeko je posljednji put viđen u mjestu Priboj na putnom pravcu Bijeljina – Tuzla. Na sebi je imao smeđi somotni sako, kariranu (smeđe-plavu) košulju, farmerke, crne cipele i dioptrijske naočale.
 
Njegov prijatelj Hazim Mujčinović je za portal "Dnevnog avaza" potvrdio da se Džeko u utorak vraćao sa ispita budući da studira u Bijeljini. Svratio je u lokalni kafić kako bi kupio cigarete. Vlasnik kafane je potvrdio da je popio s njim piće i da je Rasim onda otišao. 
 
– Vozio je automobil "ford", međutim, od tada mu se izgubio svaki trag, a nestalo je i njegovo vozilo. Rasim je porodičan čovjek, oženjen je i ima jedno dijete. Zaposlen je u Centru civilnih inicijativa- rekao nam je Mujčinović.  
 
Policija pretražuje teren i za sada nema nikakvih tragova da se eventualno desila neka nesreća, a Rasim sa sobom nije ponio mobitel.      
 
Mole se svi oni koji imaju bilo kakvu informaciju o Rasimu Džeki da se jave u najbližu policijsku stanicu.
Izvor: Avaz

Vaš komentar na članak: