Posljednje, 5. kolo Rekreativne biciklističke lige “DINO kafa”, okupila je najveći broj učesnika, organizacija je bila na visokom nivou, promocija i degustacija DINO kafe po želji okupljenih sportista i građana, a cjelokupna atmosfera je bila extra, zahvaljujući bendu COLOSSEUM.

 Osim "domaćih" biciklista nastupili su i takmičari iz Tuzle, Banovića, Lukavca i Sarajeva, sa ukupno 39 učesnika u obje kategorije. Utrka i staza  se nisu bitno razlikovale od prethodne utrke i vožena je na “Mehinom brdu”. Staza je bila kružna, dužine 2,5 km, JUNIORI su vozili 2 kruga, dok su SENIORI odvezli 4. kruga.

  Nakon što su JUNIORI, bilo ih je 27 prijavljenih, odvezli svoju utrku nastupili su SENIORI, njih 12, i u ovoj kategoriji je bila jaka konkurencija, te je bilo jako zanimljivo gledati razvoj utrke, a posebno borbu za 2. i 3. mjesto.

  Poslije završene utrke svi takmičari su u pratnji organizatora krenuli na simbolični defile kroz grad, kako bi makar malo skrenuli pažnju nadležnih na bicikliste u našem gradu, te da su ovom gradu kao i mnogim drugim gradovima u Bosni i Hercegovini  prijeko potrebne uređene biciklističke staze.

  Po dolasku na bulevar, nakon kratkog odmora uz DINO kafu i COLOSSEUM bend, krenulo se sa proglašenjem pobjednika, prvo za ovu 5. utrku, a zatim i pobjednika u ukupnom plasmanu lige.

  Prvoplasirani (JUNIORI) – 5. utrka:
1. mjesto – ĆORIĆ Mensur, 25 bodova
2. mjesto – ŠARIĆ Nedim, 20 bodova
3. mjesto – KORKUTOVIĆ Jasmin, 15 bodova

  Prvoplasirani (SENIORI) – 5. utrka:
1. mjesto – BAJRAMOVIĆ Alen, 25 bodova
2. mjesto – RIZVIĆ Aldin, 20 bodova
3. mjesto – MUHIĆ Agan, 15 bodova

  Kada je u pitanju RBL “DINO kafa” bitno naglasiti da je kroz cijelu ligu prošlo ukupno 64 takmičara u obje kategorije. Takmičari su dolazili iz Sarajeva, Tuzle, Lukavca, Banovića, Modriče i Živinica, a iz Vlasenice kao posmatrači, kako bi i oni krenuli u organizaciju ovakvih utrka.

  Za prvoplasirane takmičare u obje kategorije, organizator je u saradnji sa generalnim sponzorom lige “DINO kafa”, obezbjedio novčane nagrade u iznosu 150 KM za 1. mjesto, 100 KM za 2. mjesto i 50 KM za 3. mjesto. Pored novčanih nagrada prvoplasirani su dobili i priznanja, medalje i poklon pakete generalnog sponzora “DINO kafa”.

  Plasman takmičara u ukupnom poretku po kategorijama:

  JUNIORI
1. mjesto – ŠARIĆ Nedim
2. mjesto – OMERKIĆ Nadir
3. mjesto – MUSTAFIĆ Ado

  SENIORI
1. mjesto – RIZVIĆ Aldin
2. mjesto – BAJRAMOVIĆ Alen
3. mjesto – MUHIĆ Agan

  I  na kraju ostaje velika zahvalnost generalnom sponzoru, kompaniji Dino kafa, na svesrdnoj podršci u radu BK Živinice, kao i Hepoku Mostar, te Eurobike-u,Pixu, Konjižari Gavranović i Timu mladih CK./Press BK Živinice/

Organizatori utrke i aktivisti BK Živinice

Pobjednici sa nagradama i medaljama
 

Vaš komentar na članak: